Obavijesti

Sport

Komentari 55

Zagreb čeka 54 godine! Idemo po novo čudo, vi to možete...

Zagreb čeka 54 godine! Idemo po novo čudo, vi to možete...
10

Gvardiol jedva hoda, ali stisnut će zube, nitko ne traži alibi u izostancima, svi su dinamovci puni vjere, kalkulacija nema. A u nokaut fazi Lige prvaka i Europske lige domaćini su pobijedili u 29, a gosti u 34 utakmice

VIDEO

U Maksimiru je bilo 27.900 gledatelja. Na drugoj strani velikan, pravi gigant Juventus, ali svi ti ljudi došli su na stadion gledati svoje dečke, one u plavom. Koji ih nisu razočarali. Marijan Novak zabio je u 4. minuti, Zlatko Mesić u 67., a veliku večer potvrdio je Rudolf Belin u 73. minuti. Za 3-0.

Za četiri dana, 19. travnja, navršit će se 54 godine od te velike Dinamove pobjede 3-0 nad Juventusom. I posljednjeg ulaska u europsko polufinale, ono Kupa velesajamskih gradova 1967.

Pokretanje videa...

Dinamo Media Day 16:56

Gotovo pet i pol desetljeća kasnije publika zbog prokletog virusa ne smije na tribine, ali da smije, dolazila bi zbog Dinama. Ne gledati suparnika, ne vidjeti uživo neke moćne goste kao što je bilo ne tako davno na utakmicama protiv Reala, Manchester Uniteda, Juventusa, Bayerna... nego gledati svoje dečke. I navijati za njih jer vjeruju da mogu pobijediti.

Gotovo pune 54 godine kasnije Dinamo večeras u Vila-realu ima šansu opet ući u europsko polufinale. I ima igrače i navijače koji u to iskreno vjeruju.

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo

- Ako odigramo na našoj razini, pobijedit ćemo, nema straha - govori Kristijan Jakić.

- Idemo napasti, nemamo što izgubiti - dodaje Stefan Ristovski, a i trener Damir Krznar je na tom tragu:

- Što smo imali za izgubiti, izgubili smo u Zagrebu, sad možemo samo dobiti.

Pa može li Dinamo doista senzacionalno ući u polufinale?

Dinamo i Villarreal sastali se u četvrtfinalu Europa lige

Prije svega, na njihovoj je strani onaj možda i najvažniji, psihološki moment. Svi dinamovci uoči svih europskih utakmica ponavljaju kako je bilo teže igrati ljetna pretkola, zbog pritiska da moraju dobiti. A kakav je Dinamo rasterećen pritiska rezultata upoznali su Tottenham, CSKA, Feyenoord... Villarreal se, pak, mora nositi s bremenom favorita.

A bolji nije, barem ne puno. To smo vidjeli u onih 90 zagrebačkih minuta kada je jedina prevaga bio nes(p)retan penal.

Dinamo i Villarreal sastali se u četvrtfinalu Europa lige

Villarreal ima komotan rezultat i mogao bi se uljuljati, baš kao Tottenham. Dinamovci ne kukaju za izostancima, ni za Petkovićem, ni za Gavranovićem, ni u Ademijevoj ozljedi ne traže alibi. Ta je momčad izgradila pobjednički gard.

Idemo dalje: ove, pandemijske sezone, kad se igra bez gledatelja, u nokaut fazi Lige prvaka i Europske lige domaćini su pobijedili u 29, a gosti u 34 utakmice. Zaključak? Domaći teren ne znači puno.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

Štoviše, Dinamo je na zadnjih deset gostovanja u Europskoj ligi pobijedio pet puta, a izgubio samo tri: kod Plzena, Benfice i Tottenhama. Villarreal, pak, ove sezone kod kuće nije uspio pobijediti, primjerice, Osasunu, Elche i Huescu. Od 20 domaćih utakmica u La Ligi i Europskoj ligi pobijedio je tek u 11.

- Nisu toliko agresivni kao neke druge španjolske momčadi, ne zaustavljati brzu tranziciju i kontranapade kada su potpuno usredotočeni na igru prema naprijed. I onda im defenziva negdje trpi, može se igrati protiv njih. Zatvarati sve rupe ispred svoga gola i biti agresivni, samo tako možete protiv Villarreala. I brzo smo izlazili na stranu, očito njima ne pašu ti ubačaji s bokova - opisao nam je Ante Budimir i nastavio:

Europa League - Quarter Final First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Villarreal

- Evo, ja sam im zabio glavom nakon kornera na drugoj stativi. I Dinamo je u prvom poluvremenu imao dvije takve opasne prilike nakon kornera, tu ih se može iznenaditi.

I Joško Gvardiol je progovorio o taktici:

- Oni su tehnički jaki pa ih moramo dobiti fizičkom snagom i prekidima - rekao je Joško pa pokazao kakvi igrači stanuju pod maksimirskim jugom i što im znači Dinamo. Naime, igrač koji na ljeto odlazi u Leipzig iskrenuo je gležanj uoči utakmice s Lokomotivom pa otkrio:

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo

- Pokušao sam nakon trka stati, pobjegla mi je noga i čuo sam da je u stopalu nešto kvrcnulo. Ali nisam ni išao na pregled, nemamo vremena za to, treba stisnuti zube i odraditi posao. Iako me, iskreno, boli i teže hodam na lijevu nogu.

Dakle, motiv je velik do neba, a recept znate, dečki.

- Vi to možete, bolji ste - ispratio ih je Rudi Belin.

Njemu bi srce bilo puno da Ademi, Oršić, Livaković, Majer, Ivanušec... uspiju ono što nije nitko nakon Rudija i njegove generacije '67. Njemu i svim dinamovcima.

Klikni OVDJE za Oriđiđi Videoteku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao