Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zagreb CO bez finala, Dvoršek: Nismo uopće ličili na sebe...

Zagreb CO bez finala, Dvoršek: Nismo uopće ličili na sebe...
1

U prvom polufinalu završnog turnira SEHA lige, Zagreb je u Novom Sadu poražen od Vardara 30-22, dok je u drugoj utakmici Meškov nakon sedmeraca svladao Tatran

VIDEO

Rukometaši CO Zagreba poraženi su u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira regionalne SEHA lige od Vardara rezultatom 30-22 i tako ostali bez prilike da obrane naslov osvojen prošle godine u Skoplju. 

Pred oko dvije tisuće gledatelja u dvorani Spens u Novom Sadu Zagreb je loše otvorio utakmicu, no zahvaljujući i lošoj realizaciji Vardara do 16. minute držao izjednačen rezultat, no tada makedonska momčad bježi na tri razlike, a trener Boris Dvoršek pozvao je minutu odmora. 

Međutim, uslijedio je novi nerealizirani napad, a na suprotnoj strani Toskić iznuđuje sedmerac kojeg realizira Dibirov za 8-4 Vardara. Nastavili su igrači Zagreba griješiti u napadu, a Vardar je to iskoristio na pravi način i brzo pobjegao na 10-4. 

Pokušavao je trener Zagreba izmjenama pronaći raspoložene igrače, a to mu je u završnici prvog poluvremena i uspjelo, pa je Zagreb zahvaljujući sjajnim obranama Filipa Ivića i golom Luke Stepančića u zadnjoj sekundi smanjio na vodstvo Vardara od 12-10. 

Odlični Karačić

Vardar u 35. minuti ponovno diže na šest golova razlike, a Zagreb svoj prvi gol zabija tek nakon sedam minuta igre. Krenula je tada momčad Borisa Dvoršeka agresivnije i brže igrati i u 14. minuti smanjila na 19-17, no u zadnjih deset minuta utakmice Vardar je golom Toskića ušao ponovno s četiri gola razlike. 

Momčad koju vodi Španjolac Raul Gonzales do kraja susreta je i povećala prednost te na kraju slavila s osam golova razlike i ulaskom u finale opravdala epitet favorita nakon što je nedavno i u osmini finala Lige prvaka izbacila aktualnog europskog prvaka HSV. 

Vardar je predvodio Igor Karačić s osam golova, dok je kod Zagreba najbolji bio Mario Vuglač sa šest postignutih golova. 

U drugom polufinalu bjeloruski Meškov svladao je slovački Tatran 31-30 nakon izvođenja sedmeraca u kojima je odlučujuću obranu ostvario hrvatski golman Ivan Pešić i tako osigurao Meškovu nastup u finalu koje je na rasporedu u nedjelju, kada se igra i utakmica za treće mjesto između Zagreba i Tatrana

'Izgubili smo natjecateljski ritam'

- Igrali smo lošu utakmicu. Čestitao bih Vardaru, bili su bolji i zaslužili su pobjedu danas. Mi imamo mladu ekipu koju je danas iz neobjašnjivih razloga uhvatio neki grč, neki strah i mi jednostavno u prvih 20 minuta nismo ličili na sebe. Napravili smo previše tehničkih grešaka i Vardar je to iskoristio i otišao na šest razlike. Mi smo se tada dodatno trošili stizajući tu razliku. Teško je stizati takvu prednost protiv ekipe koja je očito u ovom trenutku bolja od nas. Stisnuli smo i stizali do dva razlike, ali dalje nismo uspjeli - rekao je trener Zagreba, Boris Dvoršek te nastavio:

- Nema tu puno filozofije. Vardar je odigrao odličnu utakmicu, a mi nismo uopće ličili na sebe. Imali smo previše tehničkih pogrešaka u kontrama i polukontrama koje su trebali biti naša prednost. U zadnjih mjeseca dana bili smo bez utakmica i očito smo izgubili taj natjecateljski ritam. Razočarani smo, ali moramo se pripremiti za utakmicu za treće mjesto. Zapravo nema puno vremena za plakanje. Čeka nas Prvenstvo i Kup, imamo dosta posla - završio je trener Zagreba. 

Kao razlog poraza danas najbolji strijelac Zagreba vidi u nedostatku rješenja za duboku obranu momčadi Vradara. 

- Nažalost, izgubili smo to polufinale, ali čestitao bi Vardaru na pobjedi i čestitao bi svojim suigračima na zalaganju i borbenosti koju su pokazali. Na trenutke smo izgledali dosta dobro, a na trenutke jako loše. Uništavali su nas s tom njihovom dubokom obranom iako smo se pripremali točno na to. Jednostavno nismo imali rješenja i mislim da je danas pobijedila bolja ekipa - rekao je Mario Vuglač

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika