Obavijesti

Sport

Komentari 27

Zagreb CO odustaje od Balića, Ivano razmišlja o ponudama

Zagreb CO odustaje od Balića, Ivano razmišlja o ponudama
1

Zagreb nije prihvatio uvjete i odustaje od nastavka pregovora. Ivano još razmišlja hoće li prihvatiti drastično smanjenje ugovora ili pristati na neku od bogatijih ponuda

VIDEO

Najboljem svjetskom rukometašu u povijesti Ivanu Baliću (33) ugovor sa Zagrebom je istekao, a novi, prema svemu sudeći, neće potpisati. Ivano je pred Zagrebove čelnike postavio svoje uvjete, no klub mu ih nije mogao ispuniti i hrvatski prvak morao je odustati od pokušaja da zadrži svoju najveću zvijezdu.

- Nemamo novca koliko vrijedi igrač njegovih kvaliteta. Ivano je rekao da će razmisliti o našoj ponudi te odlučiti hoće li ostati ili prihvatiti  neku od izdašnijih ponuda - rekao je za Večernji list generalni menadžer kluba Ante Ančić.

Ivano je više puta ponovio kako namjerava završiti karijeru u Zagrebu te biti bliže sinu, no besparica koja je zavladala u klubu mogla bi ga natjerati da mirovinu dočeka u nekom od sve bogatijih klubova koji su pokazali zanimanje za njega. Na prvom mjestu je Veszprem koji se opasno pojačava za sljedeću sezonu, a ni Mađarska nije toliko daleko. No nada u ostanak ipak još postoji.

- Ostane li s nama bit će u skupini najbolje plaćenih igrača u klubu - dodao je Ančić.

Što to znači? To bi značilo da bi Ivano zarađivao oko pet puta manje no što je do sada primao. Za takvog igrača koji već godinama u svijetu rukometa kotira kao najbolji u povijesti, to je doista premalo.

Balić je karijeru počeo u rodnom Splitu, a sa 22 godine prelazi u Metković gdje u tri godine jednom osvaja Kup. Već 2004. otišao je u Portland San Antonio s kojim je odmah prve sezone osvojio ligu. Nakon četiri godine u španjolskom klubu Ivano je došao u Zagreb kao najbolji rukometaš svijeta. Odbio je te 2008. brojne njemačke i španjolske divove i vratio se u domovinu kako bi bio što bliže sinu s namjerom da u Zagrebu završi i karijeru.

Na crtu dolazi srpski rukometaš Bojan Skoko

Konkurenciju na mjestu pivota u Zagrebu će pojačati Bojan Skoko (31). Srpski rukometaš u Zagreb dolazi iz slovenskog Cimosa gdje je igrao posljednjih pet sezona. Prije toga igrao je između ostalog i u Partizanu, Kadettenu, Vojvodini i Djurgardenu. Visok je 202 cm, ima 105 kilograma i za mjesto u u prvoj postavi će se boriti s dvije hrvatske nade Ilijom Brozovićem i Marinom Marićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži