Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagreb pobijedio u Našicama i osvojio je 23. naslov prvaka

Zagreb pobijedio u Našicama i osvojio je 23. naslov prvaka
1

Osim natjecateljske, utakmica je imala i humanitarnu notu. Nexe je sav prihod od utakmice darovao obitelji Lišić iz sela Gunja čija je kuća stradala u poplavama

VIDEO

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba pobjedom kod našičkog Nexea obranili su naslov prvaka Hrvatske. U sklopu devetog kola Lige za prvaka, igrači Borisa Dvoršeka svladali su Našičane rezultatom 25:31 (12:14) i tako stigli do 23. naslova prvaka države.

U sastavu rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb nije bilo ozlijeđenih Stipe Mandalinića i Luke Stepančića, kao ni lijevog krila Lovre Mihića umjesto kojega je priliku da brani za prvu momčad hrvatskog rukometnog prvaka dobio najbolji golman kadetskog prvenstva Hrvatske – 18-godišnji Arian Jović.

Domaći sastav istrčao je bez svog prvog strijelca Igora Vujića, kružnog napadača Marka Mrđenovića, te prvog vratara Perice Lelića. I dok Vujić i Lelić vuku ozljede od ranije, pivot Mrđenović ozlijedio je rame uoči najvećeg derbija hrvatskog rukometa.

Trener CO Zagreba Boris Dvoršek na parket je poslao Stevanovića, Horvata, Kovačevića, Obranovića, Josipa Valčića, Vuglača i Tea Čorića. U fazi obrane umjesto kružnog napadača Čorića ulazio je Tonči Valčić. Trener Nexea Zdenko Kordi odlučio se za postavu Pivac, Franjo Lelić, Ivić, Vegar, Sakić, Jurjević, Eter. U fazi obrane umjesto Jurjevića je ulazio Krešo Tomas.

Stevanović zaključao svoja vrata, Šebetić raspucan u napadu

Utakmicu pogotkom otvara dokapetan Zagreba Josip Valčić, ali Nexe odmah odgovara preko Marina Vegara. Igralo se tako gol za, pogodak Zagreba pa jedan Nexea, sve dok u 23. minuti Luka Šebetić nije pogodio za 9:11. Uporni Našičani, nošeni gromoglasnim hukom s tribina ne posustaju i ne dozvoljavaju igračima Borisa Dvoršeka da stvore prednost veću od dva gola razlike. Nakon što kapetan Zlatko Horvat nije realizirao dva, a Jerko Matulić jedan sedmerac, u 28. minuti Lovro Šprem pogađa sa sedam metara za 12:14. 

U prvih 30 minuta valja izdvojiti raspoloženog golmana Ivana Stevanovića koji je u tom periodu obranio devet protivničkih udaraca od čega čak dva s linije sedam metara. Četiri gola u prvih 30 minuta postigao je Luka Šebetić koji je nakon desetak minuta igre zamijenio Maria Vuglača, dok su po dva dodali Teo Čorić, Josip Valčić i Sandro Obranović.

U redovima Nexea na golu je također bio dobar Josip Pivac sa sedam obrana u prvih pola sata utakmice, a u istom periodu četiri je zgoditka upisao Marin Vegar, odnosno jedan manje Marin Sakić. Nakon petnaestak minuta utakmice igru je zbog ozljede napustio vanjski igrač Nexea Tibor Jurjević.

U nastavku Zagreb kreće u brzini više i već nakon tri minute serijom 3:0 odlazi na 12:17. Našičani nastavljaju pružati dobar otpor, ali prednost Zagreba više ne uspijevaju dostići. Luka Šebetić s devet je pogodaka bio nezaustavljiv u napadu, a dobru igru pokazali su i Sandro Obranović s pet, odnosno Josip Valčić s tri pogotka. Uz njih svakako valja izdvojiti Ivana Stevanovića koji je susret okončao s 15 obrana, od čega je imao dva obranjena sedmerca. U posljednjoj minuti susreta zamijenio ga je Arian Jović koji je upisao jednu obranu.

U redovima domaćina najbolji su bili Marin Vegar s pet, odnosno Marin Sakić s četiri pogotka. Josip Pivac zaustavio se na respektabilnih 13 obrana.

Prikupljeno više od 15 tisuća kuna za obitelj Lešić iz Gunje

Dvije najbolje hrvatske ekipe odigrale su utakmicu pred oko 800 gledatelja. Osim natjecateljske, utakmica je imala i humanitarnu notu. Domaćin je velikodušno sav prihod od utakmice darovao obitelji Lišić iz sela Gunje čija je kuća jedna od brojnih koje su stradale u poplavama, a ulaznice za utakmicu kupili su i svi igrači rukometnih klubova CO Zagreb i Nexe. Sveukupno je prodano nešto više od 800 ulaznica po cijeni od 20 kuna.

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba 23. titulu prvaka Hrvatske proslavit će u nedjelju, u svojoj Kutiji šibica, kada im u 10. kolu Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u goste stiže ekipa Karlovca. Utakmica je na rasporedu u 14.15 sati uz izravan prijenos na HRT 2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom