Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zagreb svladao Nexe i uzeo Kup

Zagreb svladao Nexe i uzeo Kup

'Zagrebaše' su do pobjede predvodili Luka Mrakovčić i Aleks Vlah sa po sedam pogodaka svaki te David Mandić sa šest. Vratar Todor Jandrić je obranio deset napada

VIDEO

Rukometaši PPD Zagreba po 27. put su postali pobjednici hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom dvoboju u Poreču pobijedili našički Nexe s 26-21 (15-14).

'Zagrebaše' su do pobjede predvodili Luka Mrakovčić i Aleks Vlah sa po sedam pogodaka svaki te David Mandić sa šest. Vratar Todor Jandrić je obranio deset napada.

Halil Jaganjac je s četiri pogotka bio najbolji strijelac Nexea, a po tri gola postigli su Ivan Vida i Mario Tomić. Vratar Moreno Car je imao 14 obrana.

U rezultatski izjednačenom prvom poluvremenu, hrvatski prvaci su prvu osjetniju prednost od tri pogotka stvorili u 25. minuti (14-11), ali se Nexe vratio s tri uzastopna pogotka. Luka Mrakovčić je iz sedmerca postigao pogodak za minimalnu prednost PPD Zagreba na poluvremenu (15-14).

Za konačan ishod utakmice odlučujućom se pokazala dionica između 43. i 53. minute, kad je PPD Zagreb ostavio Našičane bez pogotka i stvorio zalihu od pet pogodaka (23-18), koju je momčad Ivice Obrvana bez poteškoća zadržala do kraja dvoboja i tako još jednom osvojila dvostruku domaću krunu.

PPD Zagrebu je ovo bilo 28. finale Kupa, dok su se rukometaši Nexea našli u četvrtom finalu u klupskoj povijesti, ali su i dalje bez trofeja.

Zanimljivo, bilo je to četvrto finale u kojem su igrali PPD Zagreb i Nexe, a najbolji hrvatski muški rukometni klub je došao do četvrte pobjede. Prethodna tri finala odigrana su u Umagu, a Zagreb je slavio s 33-27 (2015.), 28-27 (2017.) te 28-17 (2018.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani