Obavijesti

Sport

Komentari 20

Zagrebački borac nigerijske krvi službeno će postati Hrvat nakon 22 godine: Dobio sam rješenje!

Zagrebački borac nigerijske krvi službeno će postati Hrvat nakon 22 godine: Dobio sam rješenje!
8

Saša ja sam od danas Hrvat, rekao je odvjetniku MMA borac Abi koji je porijeklom iz Nigerije, a cijeli život nije imao dokumente kako bi mogao izaći iz Hrvatske

VIDEO

MMA borac Abraham Salimon (22) rođen je u Zagrebu, a porijeklom je iz Nigerije. Otac ga je napustio kao šestogodišnjaka, a brigu o njemu preuzela je brižna Zejna. Abi, kako mu tepaju, godinama pokušava ishoditi hrvatske papire, a sada je konačno do istih i došao. 

POGLEDAJTE VIDEO: MOJA PRIČA S ABIJEM

- Tu sam se rodio, dečko sam s Kvatrića, ali imao sam teško djetinjstvo. Roditelji su mi preminuli kad sam bio dječak. To je dosta utjecalo na mene - rekao nam je Abi u jednom od intervjua. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegov odvjetnik Saša Pavličić - Bekić na društvenim je mrežama objavio podužu objavu u kojoj je ispričao probleme s kojima se Abi suočavao te kako će konačno 'biti čovjek sa svim pravima i obvezama, sa svim mogućnostima'. 

"Od vrata do vrata. Od Centra za Soc skrb. Od policije. Od Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova. A Abi je bio sve tiši. Sve potišteniji. I dalje je trenirao, studirao i šutio. S vremena na vrijeme poslao je poruku: “Saša ima li kaj novog”, a moj odgovor je uvijek glasio: “nema Abi, bit će. Bude. Izdrži”.

"Grozno mi je bilo kad sam prije tekme u Milanu dobio poruku: sretno Saša, samo da Dinamo dobije, vidim atmosferu, volio bih da sam s vama tamo". 

Zagreb: Armagedon turnir MMA borbi, Miloš Cvetković - Abraham Salimon Are

"Da vam ispričam scenu kad smo na saslušavanju u jednom državnom tijelu krajem proljeća ove godine  (bilo je bar 10-tak takvih saslušanja) s visoka čuli pitanje gospođe koja radi na tom mjestu s naglaskom koji odaje da nije iz RH: “pa dajte molim vas, zašto gospodine sami niste otišli u Mađarsku u veleposlanstvo Nigerije da ishodite papir da niste njihov državljanin, nego mene sad tu maltretirate da gubim vrijeme”? Abi je kroz suze samo rekao: teta, ja nikad nisam imal dokument da izađem iz Hrvatske na sekundu".

MMA event Armagedon 2 u Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

"Kao odvjetnik moram uvijek biti staložen, ali taj moj bijes i vikanje će svi tamo dugo zapamtiti. A ja ću zapamtiti te njegove suze…i njegov glas na kavi u slastičarni: “Saša, ja takve stvari doživljavam od malena”. 

"Prošlo je ljeto, mi čekamo vidjeti hoće li se nekaj riješiti i ništa, moramo još čekati. 

"Jučer u uredu stiže poruka:  Dobio sam rješenje, Saša ja sam od danas Hrvat"

Pokretanje videa...

Vaganje za Armagedon 2 01:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...