Obavijesti

Sport

Komentari 17

Jarun će morati igrati u Lučkom, Nigerijac došao na trening pet minuta prije početka i izvisio...

Jarun će morati igrati u Lučkom, Nigerijac došao na trening pet minuta prije početka i izvisio...

Jerko Leko na pripremama ima čak 43 igrača, a Nigerijac, koji je igrao za mladu reprezentaciju, stigao je nonšalantno na trening pet minuta prije početka i morao se okrenuti i vratiti u taksi

VIDEO

Jarun je prošle sezone bio najveće iznenađenje druge lige, momčad koja je tek stigla u drugi rang hrvatskog nogometa oduševila je igrom. I na kraju završila četvrta. No, Kustošija, koja je znala pomagati Jarunu, kad su bili u teškom stanju, kad su bili u četvrtoj ligi, ove će godine na svom stadionu ugostiti Dubravu, pa je Jarun morao potražiti drugu lokaciju. 

Rastužila je ta vijest sve navijače Jaruna jer nije isto igrati u susjedstvu i ići na drugi kraj grada. Uostalom, vidjeli ste što se dogodilo s Rudešom, kvartovskim klubom, koji također ima vojsku navijača, kad su ušli u Prvu ligu. Morali su igrati u Kranjčevićevoj i umjesto 500, na utakmice im je dolazilo 50-ak ljudi. Jednostavno, izgubio se kvartovski đir. 

Jarun i Rudeš imaju vrlo korektne odnose no Rudešani ne žele da itko igra na njihovom terenu osim njih. Ne žele da se uništi travnjak. I to je pošteno. No, Jarun bi, da kojim slučajem igra na Rudešu, imao veliku podršku jer je riječ o susjednim kvartovima. 

Zagreb: Grafiti posvećeni Dinamu na Jarunu

Klub iz zapadnog dijela grada, koji ima vjerne navijače i na čijim utakmicama zna biti po 500 ljudi, sljedeće će sezone morati igrati na periferiji grada. U Lučkom. Prevedeno, moraju ići na periferiju. 

Zagreb: Susretom Jaruna i Dinama proslavljen 100. rođendan NK Jaruna

Jarun je, i to je dobro znati za priču, prošlu sezonu igrao na stadionu Kustošije, a svaki termin plaćali su 7.500 kuna. Na to dodajte osiguranje, redarsku službu i doći ćete do cca 10.000 kuna. Sa slabom logistikom, jer sve je na plećima predsjednika Grgura Jolića, bivšeg igrača Jaruna, koji ulaže vlastiti novac, Jarun je bio idealan za ispadanje. Bili su novaci u ligi, nemaju logistiku pa su računali da neće nitko pretjerano žaliti. No, Jerko Leko, trener Jaruna, radi sjajan posao i Jarunčani su završili na visokom četvrtom mjestu i poremetili svima račune.

Zagreb: Juniori Dinama i Lokomotive odigrali  1:1

U teškoj nevolji Jarun se obratio Lokomotivi, klubu s kojim imaju odlične odnose i koji im ustupa igrače na posudbu. Činilo se kao siguran posao, čak su i čelnici Lokomotive bili za tu ideju, no, negdje je puklo. Razlog je navodno jako loš travnjak, koji je lani bio potpuno devastiran. Lani su tamo igrali Lokomotiva, Dragovoljac, a povremeno i Dinamo 2. Na travnjaku u Kranjčevićevoj su igrale tri momčadi i teren je bio katastrofalan.

Nije loše reći da najam stadiona u Kranjčevićevoj stoji oko 30.000 kuna. Pomnožite to sa 17 domaćih utakmica i doći ćete do pola milijuna kuna. No, vratimo se terenu... Kustošija je prošlost, Kranjčevićeva će najverojatnije otpasti. 

Zagreb: Susretom Jaruna i Dinama proslavljen 100. rođendan NK Jaruna

Iako je u klubu osnovan HDZ, Jarun od toga nema nikakve koristi. Nisu miljenici politike, još manje saveza, a kao što vidite, na njih su jalni i najbliži susjedi. Sve je na leđima Grgura Jolića izvan terena i Jerke Leke na terenu. Ali Jarunčani imaju prkos, inat i to je ono što ih je spasilo i zadržalo u ligi. Simpatičan klub sa zapadnog dijela Grada, nažalost, domaće utakmice ne može igrati na svom terenu jer nemaju uvjete. Jedan od najvećih problema je parking, odnosno, 50 mjesta za vozila. Kako je sve oko stadiona javni parking jedino riješenje im je da zabetoniraju pomoćno igralište i tamo naprave parking.

Kada bi Hrvatski nogometni savez malo pomogao, kada bi ih financijski pogurao, Jarunčani bi konačno mogli na igrati na svom igralištu. Grad bi dobio još jedan sjajan stadion što je bitno i za razvoj djece, jer Jarun ima jednu od najboljih omladinskih škola, treneri su se obučavali u Barceloni, vrsni su pedagozi i ne čudi što mnogi roditelji djecu daju upravo u Jarun...

Druga liga ove će godine biti još zanimljivija nego lani, 12 je klubova, jedan ispada. Kupuju se igrači, tako je na treningu Jaruna neki dan bio i bivši reprezentativac Jurica Vranješ, koji je ponudio Franju Lazara, bivšeg igrača Hajduka. 

Sezona počinje 13. kolovoza, a Jerko Leko, osim sa stadionom, ima problema i s momčadi. Treninzi su svaki dan u 18 sati, a pridošlica iz Lokomotiva, Wisdom Ubani, koji izgledom podsjeća na Sadia Manea iz Bayerna, stigao je nonšalantno taksijem u 17:55!  Iako Wisdom znači mudrost, čini se da nije najmudriji. Svi igrači već su bili na terenu, krenulo je zagrijavanje, a "Mane", nigerijski U-20 reprezetntativac i jedan od najvećih talenata tamošnjeg nogometa, u japankama se išetao iz taksija. Izgledom podsjeća na Manea, a o igri bismo mogli pričati da je kojim slučajem došao ranije na trening.

- Za tebe danas nema treninga - kratko mu je rekao Leko.

I Wisdom, ili mudrost na hrvatskom, lagano se okrenuo.

- Bok, bok, dečki - rekao je i na aplikaciji opet naručio taksi. Vjerojatno isti jer nije stigao daleko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki
Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija