Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zagrebaši 'razbili' Chambery, Šebetić najmlađi u povijesti...

Zagrebaši 'razbili' Chambery, Šebetić najmlađi u povijesti...
9

U šestom kolu rukometne Lige prvaka Zagreb je svladao francuski Chambery 28-20. Drugo je to slavlje protiv Francuza i peto u skupini. Zagreb je drugi iza Barcelone...

VIDEO

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba CO i drugi su put unutar tjedan dana pobijedili francuski Chambery. U dvoboju šestog kola skupine A Lige prvaka u Zagrebu su slavili s uvjerljivih 28-20. Prije šest dana u Francuskoj Zagreb je pobijedio istog suparnika 28-26 i uz te dvije pobjede hrvatski prvak jako je blizu toliko željenom drugom mjestu u skupini.

Najbolji je strijelac u redovima pobjedničke momčadi bio Zlatko Horvat sa šest golovqa, dok su Ivano Balić i Marko Kopljar dodali po četiri. Ukupno su Zagrebovi golmani obranili 13 lopti, dvije više od gostujućih golmana.

- Nije bilo lako kao što se činilo, no odlično smo ušli u utakmicu i već na samom početku napravili ono što smo planirali i odvojili se rezultatski. Kasnije smo stisnuli obranu i mirno priveli utakmicu kraju. No oni su bili hendikepirani neigranjem Baracheta, a i Bičanić im je bio bolestan cijeli prošli tjedan - pričao je najbolji strijelac Zagreba Zlatko Horvat.

Kapetan domaćina pred novinare je došao - gol. 

- Ma dres sam dao svom prijatelju iz veterana Bad Blue Boysa. Ne bojte se, neću se prehladiti, osušio sam se. Bolje je ovako nego u mokrom dresu.

Uz uvjerljivu pobjedu protiv izravnog konkurenta za drugo mjesto, velika priča subotnje večeri u Areni bio je mladi Luka Šebetić. Zagrebov 17-godišnji klinac u momčad je vraćen s posudbe nakon ozljede Stepančića i oduševio je 8000 navijača. Naime, Luka je samim ulaskom u igru u 47. minuti postao najmlađi Zagrebov igrač u povijesti u Ligi prvaka. No talentirani desni vanjski nije tu stao, dvaput je asistirao i zabio lijep gol.

- Luka je odlično odigrao i u obrani i unapadu. Pred tim dečkom je doista blistava karijera - složni su kapetan i trener Obrvan.

Trener je želio dodati nešto i o Baliću.

- Mislim da su svi primijetili da Ivana jako puno koristim u obrani ove sezone. On to nije igrao tako često prije jer su ga štedjeli, no vidite i sami da je odličan. Dapače, mislim da je jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu.

Bičanić: Ovo je bila sramota, ja sam jedini krivac za poraz

Zagreb je odigrao veliku utakmicu i čini se da je ušao u pravu formu na vrijeme. Francuzi niti u jednom trenutku nisu imali šansu i stoga ne trebaju čuditi depresivna lica trenera Gardenta i Damira Bičanića koji je zabio samo jedan gol.

- Ma što ću vam ja sad tu pričati. Želim biti kratak jer ne zaslužujem pričati nakon ovakve utakmice. Mogu samo čestitati Zagrebu - priča Gardent, a još lošije je raspoložen bio hrvatski reprezentativac.

- Sram me nakon ovakve utakmice. Ja sam najveći krivac za poraz i ovakvu utakmicu. Žao mi je ovih ljudi na tribinama jer su gledali sramotan rukomet. Nikako nam ne smije opravdanje biti neigranje Baracheta. Ma da nas je 10 falilo, ne smijemo ovako igrati. Trebali su nas pobijediti 20 razlike - samokritičan je Bičanić. 

U redovima francuskog sastava najbolji je strijelac bio Edin Bašić s pet golova. Zagrebu je ovo bila peta pobjeda u skupini. Izgubili su igrači Ivice Obrvana jedino od Barcelone, koja vodi s maksimalnih šest pobjeda.

U subotu je katalonski sastav, aktualni španjolski i europski prvak, u Blaugrani pobijedio Bosnu 37-19.

Rukometna Liga prvaka, 6. kolo:

Skupina A:

Barcelona - Bosna 37-19

Zagreb - Chambery 28-20

Redoslijed: 1. Barcelona 12, 2. Zagreb 10, 3. Chambery 6, 4. Kadetten 4, 5. Savehof 4, 6. Bosna 0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union