Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kamenica ljutit: Dečki, ovo što radite jednostavno nije dosta...

Kamenica ljutit: Dečki, ovo što radite jednostavno nije dosta...
1

Rukometaši PPD Zagreba upisali su prvi poraz u drugom kolu Lige prvaka u zagrebačkoj Areni. Nakon što je umalo prokockao +7, mađarski Pick Szeged na koncu je slavio 28-23

VIDEO

Punih 45 minuta rukometaši Zagreba protiv Pick Szegeda izgledali su, da ne pretjerujemo, kao skupina veterana. Spori, mlaki, bez ideje, s gomilom promašenih zicera. A onda se, kao da je netko uključio nekakav prekidač, Zagreb "upalio".

U samo osam minuta prednost Mađara 22-15 istopila se na samo gol prednosti (22-21). Bilo je to u 53. minuti utakmice, a u tom su trenutku Zagrebovi golmani ukupno imali, pazite sad, točno dvije obrane.

U igri gol za gol do kraja ponestalo je snage i Zagreb nije uspio doći do konačnog preokreta. Nakon što je Španjolac Sierra sjajno branio cijelu utakmicu, u završnici je na mađarski gol stao naš Marin Šego, zaključao svoj gol i spriječio čudesan preokret u Areni.

 

- Iskreno, nisam ni mislio da ću ulaziti nakon što je moj kolega tako dobro branio cijelu utakmicu, ali ispalo je tako. Malo nas je Zagreb i uspavao, mislili smo da je utakmica već riješena i sreća je da smo se na kraju uspjeli izvući iz toga - rekao je Šego.

Bivši hrvatski reprezentativac i Sierra skupili su 15 obrana, a dva Zagrebova pet puta manje.

- To je sigurno jedan od detalja koji su usmjerili utakmicu, njihovi su golmani po svemu dobili tu bitku. Ali što da radim, tako je to kod golmana. Nekad jednostavno nemaju svoj dan. Radit ćemo i dalje s njima, druge nemamo - kazao je trener PPD Zagreba Kasim Kamenica.

Nažalost, golmani su ovaj put bili samo dio problema.

- Da, razočaran sam. Očekivao sam više u ovakvoj utakmici, mislio sam da smo izvukli nekakve pouke iz utakmica s Celjem i Kristianstadom - kazao je Kamenica i nastavio:

- Neki su igrači imali čudan pristup utakmici... Još ih upoznajem, ali činjenica je da nisu svi ušli s istom željom da se dobije utakmica. Učinak nekih od njih, recimo Mandalinića, Kontreca i Jose Valčića, bio je ispod nivoa. A mi moramo imati individualni učinak da bismo iz toga gradili cjelinu.

Zagreb je na kraju, s obzirom na viđeno u tih prvih 45 minuta, upisao još i pristojan poraz. Međutim Kamenica je svjestan da je pred njim još jako, jako velik posao.

- Igrači jednostavno moraju više raditi, više trenirati. Oni misle da treniraju puno, stalno se nešto žale, a ja želim samo da je svaki od njih u stanju odigrati barem 30 minuta. Kad dođemo do toga, sve ostalo ja ću riješiti rotacijama. Moram ih oteti od njih samih i uvjeriti ih da to što oni rade nije dovoljno - ljutito je govorio Kamenica.

Mađari su s pozicije desnog vanjskog zabili kombinirano 13 golova. U Zagrebovoj obrani tu je poziciju, u dijelu utakmice, pokrivao Stipe Mandalinić. Ili, kako kaže Kamenica, "pokušavao pokrivati".

- Nisu Buntić i Balogh baš takvi bombarderi. Uz onakvu Mandalinićevu koncentraciju u obrani, mogu i ja u ovim godinama davati golove - završio je trener Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija