Obavijesti

Sport

Komentari 43

Zagrebaši su propustili priliku: S igračem više zabili sami sebi

Zagrebaši su propustili priliku: S igračem više zabili sami sebi
9

Riječani su završili jesenski dio prvenstva sa sedam bodova manje od Dinama. U posljednjoj utakmici 19. kola pobijedili su Zagreb u Kranjčevićevoj rezultatom 2-1

VIDEO

Zagreb je u šest utakmica uoči dolaska Rijeke imao tri pobjede, dva remija i samo jedan poraz, čime je od borbe za ostanak u Prvoj HNL došao do ulaska u gornji dio ljestvice i borbe s Lokomotivom za četvrto mjesto. No u gotovo idealnoj situaciji igrači Dražena Medića nisu uspjeli pobijediti Rijeku. 

Naime, od 21. minute igrali su s igračem više jer je zbog dva žuta kartona isključen reprezentativac Ivan Močinić. Uspjeli su zabiti ključni gol na utakmici, ali u svoju mrežu u 62. minuti

S lijeve strane ubacio je Goran Cvijanović, a na drugoj strani šesnaesterca bila su tri igrača Zagreba. U fliperu je lopta od Dine Štigleca otišla prema golu, a Dominik Livaković nije ju uspio uhvatiti prije nego se uz stativu ušuljala u gol. 

Sharbini u prvoj minuti

Prije toga Anas Sharbini zabio je na asistenciju Josipa Ivančića četvrti najbrži gol u povijesti HNL-a. Sharbini je pogodio nakon 25 sekundi, brži su bili samo Edin Šaranović (10 sekundi), Mato Jajalo (12 sekundi) i Jean Kouassi (15 sekundi), koji je također zabio u Kranjčevićevoj ove sezone, ali Lokomotivi, a ne Zagrebu. 

Nakon što je Močinić u 21. minuti napravio drugi grubi prekršaj na 20-ak metara od gola, izravno iz slobodnjaka fantastično je pogodio Valentino Stepčić. Desnom nogom prebacio je živi zid, Ivan Vargić samo je nemoćno gledao kako lopta ulazi u rašlje njegova gola. 

U istoj promatračkoj ulozi golman Rijeke bio je u 89. minuti. Dino Bevab pobjegao je gostujućoj obrani, zaobišao i istrčalog Vargića, ali Miral Samardžić nekako ga je uspio uhvatiti i izbaciti loptu prije nego ju je Bevab ugurao u praznu mrežu. 

Ovacije za Kramarića

U 91. minuti iz igre je izašao Andrej Kramarić uz ovacije gostujućih navijača. Kramarić je uzvratio dugim pljeskom, vjerojatno mu je to bio oproštaj od domaćih terena nakon čudesne polusezone i 21 gola u HNL-u. 

Dodajmo da je u Kranjčevićevu ulicu morala doći i hitna pomoć. Jednom je navijaču Rijeke pozlilo pa je prebačen u bolnicu. 

Rijeka je s 42 boda završila polusezonu deset bodova ispred Hajduka, a sedam iza Dinama. Zagreb je ostao peti s 24 boda, četiri manje od Lokomotive. 

  • Zagreb - Rijeka 1-2 (Stepčić 22' - Sharbini 1', Štiglec a.g. 62')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...