Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ne ide im u Ligi prvaka: Zagreb u Szegedu izgubio peti susret

Ne ide im u Ligi prvaka: Zagreb u Szegedu izgubio peti susret
1

U 7. kolu Lige prvaka rukometaši CO Zagreba izgubili su na gostovanju kod Pick Szegeda 26:24. Peti je to poraz momčadi Slavka Goluže ove sezone u Ligi prvaka

VIDEO

Rukometaši CO Zagreba ni na četvrtom gostovanju u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka nisu pobijedili. U 7. kolu izgubili su od Pick Szegeda 26:24.

Početak utakmice obilježilo je dosta grešaka u napadu s obje strane, a u takvoj igri Zagreb se bolje snašao te je nakon deset minuta igre imao prednost 3-2. Međutim, bila je to prva i posljednja prednost igrača Slavka Goluže u utakmici. Naime, nakon toga krenuo je uragan Mađara za koji zagrebaši nisu imali odgovor.

U 16. minuti Szeged je prvi put imao tri gola prednosti, pet minuta kasnije imali su plus pet, a u samoj završnici prvog poluvremena po prvi puta i šest golova prednosti u odnosu na Zagreb. Tih šest golova prednosti (16-10) bio je i rezultat poluvremena.

Zagreb je u nastavku zaigrao bolje i na krilima mladog Lovra Mihića u 46. minuti došao na zaostatak od dva gola (22-20).

U posljednjih deset minuta Zagreb se unatoč odličnom Filipu Iviću nije uspio spustiti ispod minus dva, te su na kraju izgubili 26:24.

- U prvom smo poluvremenu malo podlegli atmosferi, nismo igrali onako kako smo se dogovorili, nismo bili ni gusti ni agresivni u obrani te smo primili dosta pogodaka s distance gdje smo trebali napraviti prekršaj. Sve smo radili na pola da bi kod 4:4 imali tri polukontre koje nismo uspjeli realizirati. U napadu nismo imali strpljenja, grizli smo na milimetar šanse, dok svaki puta kada bismo imali strpljenja ipak bi uspjeli postići pogodak - rekao je Goluža nakon utakmice, te dodao: 

- U drugom smo poluvremenu promijenili obranu, bilo smo dosta agresivniji te smo iskoristili tu bolju igru u 6-0 da bi tada realizirali tri, četiri kontre i vratili se u život. Potom smo i u napadu igrali mnogo strpljivije i pametnije, no ostaje šteta zbog one dvije nerealizirane tehničke lopte kada smo počeli stizati protivnika.

Najbolji strijelac utakmice bio Slovak Šulc s devet golova, dok su kod Zagreba najbolji bili Stepančić sa šest i Mihić s pet golova.

- Na kraju smo uspjeli izgubiti sa samo dva pogotka razlike što je, ako dođemo u bodovni egal, bolje za nas budući da smo mi smo u većoj prednosti od Szegeda jer on tada do kraja trebao pobijediti sve, dok mi trebamo pobijediti u dvije utakmice kod kuće - zaključio je Keta.

Szeged je pobjedom preskočio Zagreb na ljestvici skupine D Lige prvaka, te je hrvatski prvak sada peti s tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je