Obavijesti

Sport

Komentari 5

Zagrepčanin nigerijske krvi sad se vraća u kavez: Nokautirat ću ga u prvoj rundi, živim za to!

Zagrepčanin nigerijske krvi sad se vraća u kavez: Nokautirat ću ga u prvoj rundi, živim za to!

Mama će možda doći, to bi mi dalo snagu, ali ona se malo boji i nije baš fan sporta. Ali imam svu podršku od nje. I prijatelji će napuniti tribine, borim se u svom gradu i nadam se da će se to prepoznati, kaže nam Abi

VIDEO

Prošlo je godinu dana, nisam se borio. Radio sam neke privatne stvari, što se tiče faksa, ali sam stalno bio u treningu i uspio sam si posložiti da mi MMA bude lifestyle, započeo je tako Abraham Salimon Are (22) borac iz zagrebačkog American Top Teama i finalist treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige u organizaciji Fight Nation Championshipa.

Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška
Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška

U prvoj smo ga sezoni gledali u velter kategoriji (-77 kg) protiv iskusnog Miloša Cvetkovića (27, 4-1) kad je u meč 'uletio' kao kasna zamjena i dao sve od sebe, ali nije mogao ugroziti boljeg protivnika. Druge se sezone vratio i slavio u četvrtfinalu protiv Slovenca Davuda Muhića (19), a onda je naletio na budućeg pobjednika kategorije, odličnog Bugara Rusija Mineva (25, 1-0).

POGLEDAJTE VIDEO: 'Abi' se vraća na 'Armagedon'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Izašao sam bez modrica, ali on je nametnuo svoj stil i na tome mu dajem respekt. Sad sam eksplozivniji no ikad, jedva čekam da to pokažem u borbi. Puno sam napredovao u godinu dana, uvijek može više, ali očekujem da ću pokazati ono što znam 5. studenog - rekao je Abraham.

U polufinalu nije nastupao, ali dobio je wildcard za finale. Tamo ga čeka austrijski borac David Travnicek (28) koji ima sedam pobjeda u amaterskoj karijeri, a u Zaboku je bio bolji od Mateja Žvigača (21). 'Skenirao' ga je zagrebački borac i spreman je za meč.

- Ima OK stand up i parter, moje pripreme teku punom parom, a ja ću biti spreman na tri runde rata. Živim za taj dan i očekujem da ću ga završiti u prvoj rundi.

Nakon što je za 24sata ispričao svoju životnu priču, mnogi su saznali za njegovu majku Zejnu koja je njegov heroj, a ovaj će ga put možda i bodriti iz publike.

'Kad sam bio mali dječak, otac me ostavio na Hreliću, sad ću u ring! Siguran sam da ću uspjeti'
'Kad sam bio mali dječak, otac me ostavio na Hreliću, sad ću u ring! Siguran sam da ću uspjeti'

- Mama će možda doći, to bi mi dalo snagu, ali ona se malo boji i nije baš fan sporta. Ali imam svu podršku od nje. Mislim da će i prijatelji napuniti tribine, borim se u svom gradu i nadam se da će se to prepoznati.

Trenira u jakoj dvorani American Top Teama, a sanja o odlasku u UFC kao i mnogi njegovi kolege. A prvi korak prema velikim uspjesima je već 5. studenog u finalu treće sezone 'Armagedona'.

- Ako vidiš da je sve protiv tebe, moraš i dalje ići kontra svih - zaključio je popularni 'Abi'.

Podsjetimo, karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati. Prvi dio priredbe, odnosno 'Armagedon' finala, možete pratiti besplatno putem YouTube kanala 24sata, a FNC 8 priredbu pretplatom na '24sataPLUS+' sadržaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...