Obavijesti

Sport

Komentari 50

Zahovič: Badelj je motor, Vida je energija, a Sammir je šlag

Zahovič: Badelj je motor, Vida je energija, a Sammir je šlag
5

MARIBORSKI MAMIĆ Zlatko Zahovič sportski direktor Maribora želi od kluba napraviti 'slovenski Dinamo'. Dva kluba kroz 4. pretkolo bore se za mjesto u LP-u

VIDEO

Dinamo je veliki favorit. Imaju vrhunske igrače, ali ako nam pruže i najmanju šansu, pokušat ćemo je iskoristiti. Svoje smo napravili, nama je veliki uspjeh što smo osigurali Europsku ligu. Mi smo mirni, a pritisak je na Dinamu, rekla je legenda slovenskog nogometa

24sata: Može li Maribor proći Dinamo i ući u Ligu prvaka?

Ne želim kroz Maribor vraćati Dinamu za poraz Partizana 5-0,navija za beogradski klub

Za nas je fantastično što smo uopće u prilici igrati ovakve utakmice protiv velikog kluba kao što je Dinamo. Mi smo puno mirniji, osigurali smo drugu godinu zaredom igranje u Europskoj ligi. U našim utakmicama Dinamo je veliki favorit, teško je govoriti o postocima. Iskoristit ćemo i najmanju šansu ako nam se pruži.

24sata: Dinamo prima mnogo golova. Možda je to vaša šansa?

Da, primaju golove, ali mene više brine što ih puno daju. Ma može svašta biti u te dvije utakmice, pa da i mi prođemo, ali činjenica je kako klub iz Maksimira ima puno vrhunskih igrača i sve ih baš jako respektiramo.

24sata: Koje igrače najviše cijenite u zagrebačkom klubu?

Pa mnogi su klubovi od Reala u Madridu ‘popili’ šesticu, pratio je Ligu prvaka

Uh, svi su dobri. Ako moram nekoga izdvojiti, onda su to trojica. Badelj je motor momčadi, Vida energija, a Sammir je šlag na tortu.

24sata: Znate li da Ante Čačić još nema poraz na klupi Dinama?

Znam, kako ne bih znao. To je za veliki respekt i mi ćemo pokušati promijeniti tu Čačićevu nepobjedivost. I nećemo se opterećivati toliko Dinamom. Ipak su oni favoriti u ovoj utakmici. Mi ćemo pokušati igrati našu igru, pa ćemo vidjeti koliko ćemo biti uspješni.

24sata: S puno respekta govorite o “modrima”?

Ni Sammirovo ruženje ne može poremetiti Dinamove planove, Sammira ne optužuje

To je veliki klub. Neki kažu da Maribor želi biti kao zagrebački klub, ali to je nemoguće. Dinamo je prevelik, ima tradiciju i nama je drago da možemo učiti od takvog kluba. I moram priznati da nam zasad dobro ide. Vratili smo naslov prvaka u Maribor, a i drugu godinu zaredom smo osigurali barem Europsku ligu. Uspjeli smo podignuti klub na malo višu razinu.

24sata: Bojite li se huligana?

Ne. O tome uopće ne razmišljam. To nema veze s nogometom i mi smo usredotočeni samo na teren.

24sata: Je li Vam bilo lakše kao igraču ili sada kao sportskom direktoru?

Puno je lakše kad si igrač. Možeš biti egoist. Ali ne mislim to u negativnom smislu. Onda misliš samo o sebi. Kao direktor moraš misliti o svim igračima, organizaciji..., zapravo o svemu. I ono što je za mene najgore, ne možeš pomoći igračima na terenu. Bespomoćno ih gledaš s tribine.

24sata: U mladosti ste se bavili šahom i skijaškim skokovima?

Maribor ne može biti kao Dinamo, oni su za nas preveliki klub, Dinamo mu je uzor

Sa skokovima vrlo kratko jer sam vidio kako to nije sport za mene. Nije me bilo strah, ali lopta je lopta. Šah mi je bio velika strast. Pomogao mi je poslije puno u životu i u nogometu. To je kombinatorička igra koja zahtijeva puno predviđanja. Unaprijed planiraš korake, a to mi je pomoglo u karijeri.

24sata: Veliki ste navijač Partizana. Sjećate li se poraza iz 1997. godine i 5-0 u Maksimiru?

Taj poraz sam zaboravio, ha, ha... Bio sam igrač i nisam gledao utakmicu, ali čuo sam sve. Sada me Partizan ne zanima, radim u Mariboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'