Obavijesti

Sport

Komentari 57

"Zahuktava" se Lokomotiv: Slaven Bilić osvojio je Grozni

Veliku je pobjedu ostvario bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić s Lokomotivom. U 9. kolu ruske Premierlige slavio je na gostovanju kod Tereka iz Groznog s 3-0...

VIDEO

U velikom je nizu prije subotnje utakmice bila momčad iz Čečenije - imala je pet prvenstvenih pobjeda zaredom, a pritom je u zadnja četiri kola rušila moskovski Dinamo, Spartak, Rubin i Zenit! U tri ovosezonske utakmice u Groznom ostvarila je, pak, isto toliko pobjeda.

Nije u takvoj situaciji Bilićevim nogometašima bilo lako doći u čečensku prijestolnicu, ali posao su na kraju obavili sjajno.

Maksim Grigorjev ih je doveo u vodstvo u 62. minuti, a u samoj su završnici pala još dva pogotka: u 83. minuti je strijelac bio Nigerijac Victor Obinna, a šest minuta kasnije i Brazilac Maicon. Svih su 90 minuta za Lokomotiv odigrali Dario Krešić i Vedran Ćorluka.

Bilićev sastav sada ima tri značajne pobjede u nizu: domaće protiv Spartaka i Rubina, te gostujuću protiv Tereka. Na ljestvici se probio na drugo mjesto s 19 bodova, dva manje od vodećeg CSKA-a, a već sljedeće kolo mu nosi novi težak izazov - gostovanje kod aktualnog prvaka Zenita u St. Peterburgu.

Zenit je u subotu odigrao 2-2 u gostima kod Krilja Sovjetova, a premijerni je gol zabio Brazilac Hulk koji je početkom mjeseca stigao iz Porta uz odštetu od 55 milijuna eura.

Bilić: Pokazali smo karakter. Ponosan sam na svoje momke!

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izjavio je u razgovoru za rusku televiziju da je jako ponosan na svoje momke koji su u Čečeniji srušili lidera ruskog prvenstva – Terek Grozni...

Lokomotiv hrvatskog stratega slavio je protiv dosada neporažene momčadi na svom travnjaku Tereka s 3-0, a sva su tri pogotka tom prilikom postignuta u nastavku utakmice, točnije u posljednjih 30 minuta.

- Zahvaljujem igračima obiju momčadi na vrlo lijepoj predstavi ove večeri. Iznimno sam ponosan na svoje igrače koji su pokazali jak karakter pobjedom kod lidera prvenstva – rekao je Bilić te nastavio.

- Zašto su svi pogoci padali u nastavku? Pa iskreno, planirali smo zabiti čim prije, ali eto poklopilo se da je prvi pogodak pao tek u 62. minuti. Kasnije smo uvidjeli da nešto trebamo mijenjati i to nam je donijelo ploda – rekao je hrvatski strateg koji je pogodio sa zamjenama s obzirom da su mu dvije od tri bile strijelci (Obbina i Maicon).

- Terek je u prvih 20 minuta nastavka imao mnogo prilika za postizanje pogodaka, ali momčad je reagirala na najbolji mogući način i odgovorila pogotkom – zaključio je Bilić.

Ruska Premierliga, 9. kolo:

Terek - Lokomotiv 0-3

Krilja Sovjetov - Zenit 2-2

Volga - CSKA 2-3

Dinamo Moskva - Amkar 3-2

Redoslijed: 

1. CSKA 21, 2. Lokomotiv 19, 3. Terek 19, 4. Zenit 17...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju