Sport

Komentari 78

Zambata: S Bjelicom je bilo baš divno, a Igor je odličan izbor...

Zambata: S Bjelicom je bilo baš divno, a Igor je odličan izbor...

Jovićević poznaje sustav, dobro je da netko takav nasljeđuje Nenada na klupi, ali jasno je da mu neće biti lako. Šteta što je sve ovako završilo, rekao nam je legendarni Slaven Zambata

Nenad Bjelica nakon 23 mjeseca napušta klupu Dinama. U Maksimir u četvrtak dolazi na razgovor s čelnicima kluba, očekuje se dogovor, sporazumni raskid ugovora. Igor Jovićević bit će njegov nasljednik.

- Nisam puno pratio razvoj situacije u posljednje vrijeme, ali mogu reći da je Nenad Bjelica u dvije godine napravio velike stvari. Rezultati su bili sjajni, a u neke odnose u klubu ne bih ulazio. Ne znam puno o tome - kratko nam je rekao Snješko Cerin, član šampionske generacije 1982. godine.

Slaven Zambata je u Dalmaciji, ali svakodnevno prati zbivanja u svojem Dinamu.

- S Bjelicom je baš bilo divno, ušao je u povijest kao jedan od najuspješnijih trenera Dinama - počinje Zambata i nastavlja:

- Žao mi je što je ova lijepa priča tako završila, ali mislim da su obje strane krive. Jednostavno, nije bilo pravog dijaloga. Šteta što Bjelica odlazi, ali mislim da je Igor Jovićević odličan izbor za njegovog nasljednika. On poznaje sustav, ali jasno je da mu neće biti lako voditi Dinamo nakon sjajnih rezultata s Bjelicom na klupi.

Jasno je da su odnosi uprave Dinama i Zdravka Mamića s jedne strane i Nenada Bjelice s druge strane bili narušeni posljednjih mjeseci, a sve je kulminiralo kad su trener i igrači odbili dogovor s klubom oko smanjenja plaća.

- I Bjelica i igrači su morali drugačije reagirati. Nisu smjeli to u startu odbiti - kaže legendarni Zambata, koji je s Dinamom 1967. godine osvojio Kup velesajamskih gradova i dodaje:

- Danas su igrači puno bolje plaćeni nego u moje vrijeme. Pa zbog toga i moraju imati razumijevanja kad klub donese odluke zbog neke teške situacije.

Tomo Šokota je dres Dinama nosio od 1997. do 2001. i onda opet od 2007. do 2009.

- Mislim da će već neko vrijeme postoji netrpeljivost na relaciji čelnici kluba i trener. Nije dobro za Dinamo što Bjelica više neće biti trener jer je napravio velike uspjehe, a nadam se da će na sastanku naći barem neki kompromis da se rastanu na lijep način. Isto tako mislim da bi dogovora s igračima oko plaća bilo da se klub drugačije postavio. Pa na smanjenja pristaju i igrači u većim klubovima, pristali bi i igrači u Maksimiru - tvrdi Šokota.

Nedavno je situaciju u Dinamu za 24sata komentirao i legendarni Krasnodar Rora, član generacije 1967. godine.

- Očekivao sam reakciju Bjelice odmah nakon što su njegovi ljudi iz stožera otpušteni. Meni nije jasno da se on nečim nije oglasio bez obzira na to što su mu rekli u klubu - rekao nam je prije desetak dana Rora.

Za očekivati je da se Nenad Bjelica oglasi nakon što više i službeno ne bude trener Dinama. 

 

 

 

Najčitaniji članci