Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zanoški se vraća u 'medvjede': "Najdraži klub gdje sam igrao"

Zanoški se vraća u 'medvjede': "Najdraži klub gdje sam igrao"
1

Dugo vremena prošlo je otkako sam nosio Medveščakov dres i igrao u Ledenoj. Nije nikakva tajna da mi je to najdraže mjesto za igranje, izjavio je Tom Zanoški (31)...

VIDEO

Nekadašnje zvijezde zagrebačkog ledenog brloga, Tom Zanoški i Gašper Krošelj, pozvani su da se pridruže Medveščaku u idućoj KHL sezoni, a svoju poziciju u zagrebačkoj momčadi trudit će se osigurati tijekom pripremnog kampa i predsezonskih klupskih aktivnosti i priprema.

Tri godine nakon što je napustio Medveščak, Tom Zanoški ponovo se vraća u Zagreb.

- Dugo vremena je prošlo otkako sam nosio Medveščakov dres i igrao u Ledenoj. Nije nikakva tajna da mi je to najdraže mjesto za igranje. Imati priliku igrati u gradu u kojem sam se rodio i pred zagrebačkom publikom nešto je posebno i nešto što jako malo igrača ima priliku ostvariti - rekao je Zanoški koji uskoro dolazi u Zagreb, ali ne na odmor, nego na pripreme s ostalim "medvjedima" za sezonu 2015./2016.

- Nakon sezone uzeo sam pauzu od leda pet tjedana, ali ne i suhih treninga. Na led sam se vratio prije više od mjesec dana. Važno mi je maksimalno iskoristiti ljeto kako bih što bolje bio spreman za pripremni kamp i predsezonu želio sam što više ojačati da izdržim sve napore koje predsezona i nadam se sezona nose. Fokusiran sam na kamp i pripreme, ali naravno, prva utakmica i prvi izlazak na led mi je stalno u mislima.

Zanoškom su AHL, ECHL, EBEL u kojemu je s KAC-om osvojio naslov prvaka, te švedska i njemačka druga liga već poznate, a sada mu je Medveščak pružio jedinstvenu priliku, izboriti mjesto u momčadi i zaigrati u jednoj od najjačih svjetskih liga u hokeju na ledu, KHL-u. Uz to, zanimljiva je činjenica da se "medvjedima" pridružuje u njihovoj trećoj KHL-sezoni kao što im se pridružio i u njihovoj trećoj EBEL-sezoni, kada su dogurali do polufinala.

- KHL mi je najveća razina hokeja u karijeri. To me uzbuđuje, a u isto vrijeme mi je veliki izazov. Znam da je riječ o vrhunskoj ligi i zato je teško imati određena očekivanja od sebe i lige. Jedino što znam i mogu garantirati je to da ću igrati sa srcem i dati sve od sebe svaki put kada izađem na led. Jako puno stvari, općenito za sportaše, su izvan njihove kontrole, ali trud je nešto što sam ulažeš i na tome sam uvijek bazirao igru - zaključio je Tom koji igračke majstorije naročito voli crpiti od Pavela Burea, ali i Waynea Gretzkyja i Joea Šakića.

No Zanoški nije jedini povratnik u Brlog. Tu je i slovenski vratar s hrvatskim državljanstvom Gašper Krošelj kojemu će ovo biti treći put da nosi dres Medveščaka, ali prvi put da je dobio priliku izboriti svoje mjesto u novoj Medveščakovoj momčadi i zaigrati  na tako visokoj razini kao što je KHL.

- Krošelj je u posljednjih nekoliko godina poboljšao tehnički dio svoje igre, a svoju visinu koristi kao prednost. Prošle sezone je jako dobro branio u Švedskoj, a dobro je igrao i na Svjetskom prvenstvu u svibnju ove godine. Igrač je s hrvatskom putovnicom  i veseli se borbi za minutažu na ledu na KHL razini - kratko je prokomentirao sportski direktor Medveščaka Aaron Fox koji je u sezoni 2009./2010., kada je još bio aktivni igrač, s Gašperom dijelio svlačionicu u Zagrebu.

Krošelj je tijekom profesionalne karijere, osim za Medveščak, igrao za Slaviju, Topolčane, Žilinu, Jesenice, Aalborg, Herlev, Spartu Sarpsborg i Oskarshamn. Ove godine je sa slovenskom reprezentacijom nastupio na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije odigravši dvije utakmice (92,9 posto obrana).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače