Obavijesti

Sport

Komentari 82

Zasad najbolji: Svi zajedno idu u lov na rumunjske klubove...

Zasad najbolji: Svi zajedno idu u lov na rumunjske klubove...
5

NAJBOLJI Nitko ove sezone nije skupio bodova kao Hrvatska, ali za 5. predstavnika u Europi u sezoni 2016./2017. barem dva kluba trebala bi ući u Europsku ligu...

VIDEO

Od naša četiri kluba, koja su još u igri, u Europskoj ligi trebala bi završiti barem dva. Bude li tako, imat ćemo lijepe šanse da u sezoni 2016./17. dobijemo i petog predstavnika u europskim natjecanjima. U srijedu je od naša četiri predstavnika prvi na teren izašao Hajduk i izgubio 2-1 u Ukrajini od Dnjipra. No u uzvratu ima šanse pred punim Poljudom izboriti skupine Europske lige i poboljšati hrvatski koeficijent.

Famozni Uefini koeficijenti se, naime, skupljaju u pet prethodnih sezona, a naše klubove posebno muči sezona 2011./12. Hajduk je izgubio obje svoje europske utakmice od Stoke Cityja, Split je prošao Domžale pa ispao od Fulhama, a Dinamo je ušao u Ligu prvaka pa se u njoj izblamirao. 

Nešto bolje bile su sljedeće dvije sezone, ali najbolja bi trebala biti ova.

- Doista, ne sjećam se kad je zadnji put bila ovakva berba bodova naših klubova. No teško je prognozirati hoće li nam to 2016. donijeti dva mjesta u kvalifikacijama za Ligi prvaka jer i ostale zemlje i klubovi skupljaju bodove, a gleda se zadnjih pet godina - kaže izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Drugo mjesto u Ligi prvaka ide 15. momčadi na Uefinoj ljestvici, a njega trenutačno drži Rumunjska. I zato je posebno važno da Dinamo dobro odradi svoj dio posla. Hrvatskoj će tako pomoći, a Rumunjsku “usporiti”.

Godinama je Dinamo skupljao bodove, a svi ostali ih prosipali. Uefino bodovanje kaže da pobjeda u pretkolima vrijedi jedan, a remi pola boda. Plasman u Ligu prvaka donosi četiri bonus boda, a u njoj pobjeda vrijedi dva, a remi jedan bod. U Europskoj ligi bonusi se dobivaju tek za plasman u četvrtfinale. 

No puno se bodova može skupiti i u skupini Europske lige.

- Sve uspješniji smo i zbog smanjenja lige te reda koji smo uveli. Klupska poslovanja strogo kontroliramo i isprofilirali su nam se klubovi koji to mogu pratiti, a u kojima su ostali kvalitetni igrači - kaže Vrbanović.

Trenutačan poredak

  • 1. Španjolska 81.856
  • 2. Njemačka 68.820
  • 3. Italija 65.558
  • 4. Engleska 53.882
  • 5. Portugal 53.260
  • ...
  • 15. Rumunjska 24.049
  • 16. Austrija 22.800
  • 17. Izrael 20.750
  • 18. Cipar 20.200
  • 19. HRVATSKA 20.000
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz