Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zašto Borna Ćorić ne igra Davis Cup? 'Tražio me da ga izostavim jer se još ne osjeća kao lider'

Zašto Borna Ćorić ne igra Davis Cup? 'Tražio me da ga izostavim jer se još ne osjeća kao lider'
6

Borna Ćorić neće biti s reprezentacijom na Davis Cup okupljanju, Borna Gojo otpao je zbog ozljede leđa, a zbog zdravstvenih problema nema ni Dine Prižmića koji je trebao zamijeniti Goju

VIDEO

Hrvatska muška teniska reprezentacija nalazi se u Varaždinu, gdje će 3. i 4. veljače igrati protiv Belgije u kvalifikacijama za grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa, a u tom će susretu na izborničkoj klupi debitirati Velimir Zovko, koji će zbog ozljeda igrača imati oslabljen sastav.

Od igrača iz njegove originalne nominacije otpao je Borna Gojo zbog ozljede leđa, a zbog zdravstvenih problema je otpao i Dino Prižmić koji je trebao biti zamjena za Goju. Tako je u sastav ušao Nino Serdarušić, uz ranije prijavljene Duju Ajdukovića, Marina Čilića, Ivana Dodiga i Matu Pavića.

Varaždin: Konferencija za medije hrvatske Davis Cup reprezentacije

Na konferenciji za medije održanoj u utorak u varaždinskoj Areni Zovko je pojasnio i zašto se među nominiranima za ovaj dvoboj nije našao najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić.

- Borna je imao dugu turnirsku pauzu pa me zamolio da ga izostavim iz sastava, dok god nije sto posto spreman i dok se ne osjeća kao 'prvi reket' ili lider. Još uvijek se ni zdravstveno ni igrački tako ne osjeća, ali se stavlja ubuduće na raspolaganje -  rekao je Zovko i otkrio što očekuje u dvoboju s Belgijcima:

- Samo pobjedu, ništa manje.

Treće gostovanje reprezentacije u Varaždinu

Hrvatskim Davis Cup reprezentativcima ovo je treće gostovanje u Varaždinu. Prva dva, protiv Ekvadora 2010. i Kazahstana 2018., okrunili su pobjedama. Marin Čilić vjeruje u jednaki ishod i u susretu protiv Belgije.

- Belgija je solidna ekipa, imaju odličan par, a na nama je da pokažemo svoje i da dođemo do pobjede - poručio je Čilić koji je prošle godine morao propustiti sve reprezentativne nastupe zbog ozljede koljena.

Varaždin: Konferencija za medije hrvatske Davis Cup reprezentacije

No, ni Belgija neće u Varaždinu biti u najjačem sastavu. Izostat će njihov najbolji tenisač u posljednjem desetljeću David Goffin pa će prvi igrač biti 24-godišnji Zizou Bergs, 131. na pojedinačnoj ATP ljestvici. Za mjesto drugog igrača u pojedinačnim mečevima konkurirat će 30-godišnji Joris De Loore (ATP - 192.) i 22-godišnji Gauthier Onclin (ATP - 254.).

Stoga će najveću vrijednost u sastavu izbornika Stevea Darcisa predstavljati par koji čine Sander Gille i Joran Vliegen, prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa.-

- Riječ je o paru koji se već godinama vrti oko 20., 30. mjesta na ATP ljestvici, tako da su u samom vrhu svjetskog tenisa u igri parova. Upravo su oni prošle godine izbacili Mektića i mene u 1. kolu Roland Garrosa - rekao je Mate Pavić.

Hrvatska ima aduta u rukavu

No, prepreka koju belgijski par nije mogao preskočiti u Parizu su Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek, koji su slavili u finalu.

- Mate i ja smo ponovno u ekipi zajedno s momcima i spremni smo. Vjerujem se da možemo odigrati dobar meč. Prošli put u Splitu smo ostvarili prvu pobjedu u Davis Cupu, probili smo led, i nadam se da možemo nastaviti u dobrom ritmu. Ovo je jako važan meč za reprezentaciju, igramo pred domaćom publikom i uz njihovu podršku moramo dati sve od sebe da pobijedimo - poručio je Ivan Dodig.

Otkako se Davis Cup igra u novom formatu, druženja igrača u reprezentativnom dresu su se prorijedila pa su rijetka okupljanja dodatno dobila na vrijednosti.

- Prije smo imali češća druženja i domaćinstva te na taj način približavali tenis mladima i drugim našim fanovima diljem cijele Hrvatske i svijeta. Uvijek mi je zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, koja mi je uvijek pomagala u smislu sportskog duha, naboja, motiva, sjajne ekipe koja stoji iza nas igrača, koji smo uvijek disali kao jedno i davali maksimum. Sve to se odrazilo na toliki broj fantastičnih rezultata u posljednjih dvadesetak godina - zaključio je Čilić.

U petak je ždrijeb

U petak (12 sati) će u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu biti održan službeni ždrijeb susreta. Izbornici do sat vremena prije ždrijeba moraju nominirati igrače za subotnje pojedinačne mečeve i nedjeljni dvoboj parova, ali i te su nominacije podložne promjenama.

Za očekivati je da će Velimir Zovko za pojedinačne mečeve nominirati Duju Ajdukovića, kao prvorangiranog, te Marina Čilića, kao drugorangiranog, dok bi u paru trebali biti imenovani Ivan Dodig i Mate Pavić.

Varaždin: Konferencija za medije hrvatske Davis Cup reprezentacije

Prema pravilima Davis Cupa u subotu će biti održana dva pojedinačna dvoboja u kojima će se igrati prvorangirani igrači reprezentacija protiv drugorangiranih iz suparničkog tabora. Nedjeljni program će započeti dvobojem parova, a potom će uslijediti još dva pojedinačna dvoboja, ne bude li neka od reprezentacija već nakon prva tri meča povela 3-0 i tako osigurala pobjedu.

Subotnji program u Areni Varaždin će započeti u 14 sati, a nedjeljni sat vremena prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika