Obavijesti

Sport

Komentari 217

Zašto je Alen otpao: Boji li se izbornik nesretnog Halilovića?

Zašto je Alen otpao: Boji li se izbornik nesretnog Halilovića?
1

Najveće iznenađenje konačnog popisa igrača Ante Čačića za Europsko prvenstvo je izostavljanje Alena Halilovića. I dok su navijači zbunjeni, Čačić ima svoje razloge

VIDEO

Kako to obično biva u slučajevima kada izbornik, pogotovo nogometni, mora odabrati putnike na veliko natjecanje, u javnosti se pojavi izbornika i stručnjaka koliko je i stanovnika. Ovoga puta u Hrvatskoj je najviše polemika izazvalo nepozivanje Alena Halilovića na Europsko prvenstvo. Na popisu 23 igrača na koje će Ante Čačić računati u Francuskoj nije se našlo mjesta za igrača Barcelone i jedino klasično desno krilo u reprezentaciji.

Dovoljno je to bilo da brojni navijači iskažu svoje neslaganje s izbornikovim izborom, a Čačić je odmah ponudio i obrazloženje svoje odluke.

- Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo - rekao je Čačić.

Razlog da 'mu je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove' i ne zvuči nešto posebno uvjerljivo, no ako izbornik tako kaže, onda tako valjda i jest, a mi možemo samo nagađati kako se mladi krilni napadač osjeća i što mu je sada u glavi. Kao i svi na popisu očekivao je i nadao se da će biti na Euru, a kada se na njemu nije našao, izvještaji iz Rovinja govore, ekspresno je napustio bazu reprezentacije. Ljutit? Vjerojatno. Razočaran? Sigurno.

Halilović je u javnosti poznat kao igrač koji ne zna sakriti razočaranje, pa čak se tiho i pobuniti kada nije onako kako bi, po njegovom mišljenju, trebalo biti. I tu možda leži pravi razlog njegova nepozivanja na Euro. Jer, teško da bi Čačić 19-godišnjeg Alena koristio u prvih 11 bez obzira na njegov talent i činjenicu da je jedino klasično desno krilo na popisu. A sa sjedenjem na klupi mladi se nogometaš zasigurno ne bi samo tako pomirio. A kada je tako, javlja se i nezadovoljstvo, samim time i remeti mir koji izbornik toliko ističe kao temelj velikog rezultata.

Jasno je da je Ante Čačić jedini koji odgovara za svoj izbor, samim time i za rezultat na Europskom prvenstvu, a samo će vrijeme pokazati je li dobro izabrao. 

 

Je li Alen Halilović trebao biti na popisu za EP?
Da
Ne
quiz
 
 
 
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna