Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Zašto je Haaland tako dobar? Pa on je začet u svlačionici...'

'Zašto je Haaland tako dobar? Pa on je začet u svlačionici...'
1

Haaland je u Borussiju Dortmund je stigao ovu zimu za 20 milijuna eura, utrpao 11 golova u prvih sedam utakmica i pokazao Nijemcima da će im se deseterostruko isplatiti...

VIDEO

Jeste li ikada vidjeli ovakvo nešto? Norveški dijamant Erling Braut Haaland (19) piše povijest modernog nogometa. Uspoređivali su ga i s Cristianom Ronaldo, Alanom Shearerom, Zlatanom Ibrahimovićem, ali ajmo jednostavno reći da je on svoj i upravo zato je poseban. 

Pokretanje videa...

03:11

Borussiju Dortmund je stigao ovu zimu za 20 milijuna eura, utrpao 11 golova u prvih sedam utakmica i pokazao Nijemcima da će im se deseterostruko isplatiti. Ma doveli su ga za pravu bagatelu obzirom da prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. 

Ozbiljnu profesionalnu karijeru započeo je u Moldeu, a onda svoj talent preselio u Salzburg odakle se i probio na svjetla europske pozornice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Round of 16 First Leg - Borussia Dortmund v Paris St Germain

Norvežani nisu imali takvu napadača još od Johna Carewa, Tore Andrea Floa, Jan Aage Fjortofta. Izgledom kao od brda odvaljeni, a zato lagani u šprintu poput gazele. Upravo je legendarni Fjortoft objasnio zašto je Haaland tako dobar. On je s njegovim ocem Alf Ingeom igrao u reprezentaciji, ali i protiv njega u Engleskoj, gdje je Erling i rođen.

Norveški dijamant pokorio sve: Srušio je PSG i nove rekorde...
Norveški dijamant pokorio sve: Srušio je PSG i nove rekorde...

- Što ste očekivali od nekoga tko je začet u svlačionici? - rekao je Fjortoft i slikovito objasnio Erlingove nogometne sposobnosti.

Stariji Haaland igrao je za Nottingham Forest, Leeds, Manchester City, a u posljednjem klubu završio je karijeru nakon što mu je Roy Keane slomio nogu. 

Međutim, njegov sin Erling nastavio je ono što je njegov otac započeo. I to na puno uvjerljiviji način...

Ne pamtimo kada smo posljednji put gledali tako ubojitog napadača. Po stilu igre baca malo na Alana Shearera, čovjek jednostavno zna gdje se treba pronaći i lopta ga svaki put pogodi. A pazite sada. Utakmica u Ligi prvaka protiv PSG-a mu je bila sedma utakmica u dresu Borussije Dortmund, a za to vrijeme uspio je utrpati čak 11 golova te sedmi nastup u Ligi prvaka i deseti gol.

Nosi hrvatsko prezime, a radi sve kao Cristiano Ronaldo...
Nosi hrvatsko prezime, a radi sve kao Cristiano Ronaldo...

Pa čovjeka ne može baš nitko ukrotiti, a uz to što je srušio PSG, porušio je i nekoliko rekorda što se tiče najelitnijeg europskog natjecanja. 

Prvi je igrač Borussije Dortmund koji je zabio u debiju u Kupu, Ligi prvaka i Bundesligi, zabio je 10 golova u sedam utakmica što je za četiri utakmice brže od bilo kojeg igrača u povijesti Lige prvaka, a uz to je tek drugi tinejdžer koji je zabio deset golova u Ligi prvaka nakon Kyliana Mbappéa...

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića