Obavijesti

Sport

Komentari 57

Zašto je Leko smijenjen? Jednu su stvar gurali pod tepih. Bivši hajdukovac: To je nedopustivo

Zašto je Leko smijenjen? Jednu su stvar gurali pod tepih. Bivši hajdukovac: To je nedopustivo
9

NIšta ne smije biti iznad momčadi, pa tako ni marketing. Svako malo je destabilizira neka akcija ili drama oko momčadi. A krivica nikad nije samo u jednom čovjeku, tko god to bio, kaže član šampionske generacije

VIDEO

Ivan Leko ne može vratiti u život posrnulu momčad, niti povjerenja između njega i većine igrača nepovratno su pokidane, prelomili su u Hajduku i u ponedjeljak navečer objaviili kako su treneru uručili otkaz, a na njegovo mjesto vratili čovjeka koji mu je krajem prošle godine ustupio mjesto, Mislava Karoglana.

Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius ipak nisu stali iza Leke i vjerovati da on može prodrmati momčad, pustili su da ga lavina s tribina pomete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajduk navijači 00:41

 

Gledatelji su povicima "Leko odlazi" rekli što oni misle. Karoglan nema vremena, u petak momčad gostuje u Koprivnici, a situacija nije dobra. Jakobušić i Nikoličius su, uostalom, najodgovorniji za funkcioniranje kluba i uz Leku sukrivci za aktualno stanje.

Split: Održana je ceremonija predstavljanja novog ambasadora Plazma Sportskih igara mladih, Nassera Al-Khelaifija

Ovu momčad nije slagao sam Leko, niti je Leko uspostavio hijerarhiju u svlačionici. A činjenica je da su neki odnosi unutar kluba i svlačionice iznad Lekinih ingerencija i da se on s tim sve teže nosio. U prošloj je sezoni to još kako-tako funkcioniralo, no u međuvremenu je svlačionicu napustilo nekoliko starijih i iskusnijih igrača koji su držali brod stabilnim i na kursu, unatoč brojnim turbulencijama.

Prije mjesec dana pisali smo o narušenim odnosima između Leke i nekih starijih igrača, o problemima u svlačionici, o tome da atmosfera nije onakva kakva bi trebala biti u momčadi koja se bori za naslov prvaka. I, što se dogodilo? S Poljuda je brže-bolje odaslana snimka s "team buildinga" kojim se uznemirenoj javnosti poslala poruka da je sve u redu. Istu priču širio je i Leko učestalim izjavama kako on nema nikakvih problema te kako jedva čeka doći u svlačionicu, vidjeti i izgrliti igrače...

 

No je li tome baš tako? Naše informacije kažu da nije i da je pobjeda nad Dinamom samo nakratko skrenula fokus s problema koji su pometeni pod tepih. U Hajduku se na sve načine trude ostaviti dojam skladne cjeline koja jako dobro funkcionira na svim razinama i koja sigurno brodi prema konačnom cilju. I to im je i posao, da šire pozitivne vibracije i optimizam. Ali, na njihovu žalost, stvarnost ih svako malo demantira. Četiri poraza u zadnjih šest utakmica, od toga dva nakon reprezentativne stanke u kojoj se momčad trebala homogenizirati i pripremiti, jasna su poruka da neke stvari ipak ne štimaju.

Dvojica igrača iz zadnje Hajdukove šampionske momčadi, Hrvoje Vejić (46) i Vladimir Balić (53), komentirali su aktualni trenutak s popriličnom dozom sarkazma. Vejić je kazao kako Hajduku treba neka nova marketinška akcija, a Balić kako je rezultat dobar i da su na Poljudu pogubili prioritete.

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud

Bore se za naslov, a treniraju u Žrnovnici

- Ništa ne smije biti iznad momčadi, pa tako ni marketing. Momčad se mora koncentrirati na treninge i na utakmice, a svako malo ih destabilizira neka nova akcija kluba ili drama oko momčadi. Ili Livajin odlazak iz reprezentacije, ili se prodaje Vušković u Tottenham, ili Leku zove Šahtar, ili se promovira novi dres, ili se čeka 100.000. član, 20.000. pretplatnik... A kad se stvarnost ogoli, shvatimo da se igrači ozljeđuju jer teren ne valja, a momčad se za derbi mora pripremati u Žrnovnici!? Ozbiljan klub koji je uložio rekordan iznos u momčad za naslov prvaka sebi to sebi ne bi smio dopustiti. Jednako kao što ne bi smio dopustiti da se trener olako odrekne iskusnog napadača poput Nikole Kalinića u trenutku kad im je neefikasnost najveći problem - rekao je Balić prije objave vijesti o smjeni Ivana Leke i nastavio:

- Apsurdno ili ne, bez obzira na dva zadnja posrtaja Hajduk je i dalje u najboljoj situaciji za osvajanje naslova prvaka u zadnjih 15-ak godina. Istina, u toj ga poziciji drže loši rezultati konkurenata, ali to je stvarnost. Mene jedino brine hoće li oni na vrijeme shvatiti da se bez obzira na lošu konkurenciju ovako ne može osvojiti prvenstvo. Nešto pod hitno treba promijeniti. Što? E to je pitanje na koje ne mogu dati konkretan odgovor, ali sam siguran da u kolektivnom sportu krivica nikad nije samo u jednoj osobi, bez obzira tko to bio.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna