Obavijesti

Sport

Komentari 92

Završio karijeru: Ivan Ljubičić (33) otišao u tenisku mirovinu

Završio karijeru: Ivan Ljubičić (33) otišao u tenisku mirovinu
24

Najbolji hrvatski tenisač u posljednjih desetak godina izgubio je u prvom kolu Monte Carla od Ivana Dodiga i tako porazom zaključio veliku profesionalnu tenisku karijeru

VIDEO

Osjećaj prije potencijalno posljednjeg meča u karijeri je sličan kao osjećaj prije prvog meča u karijeri. No puno je lakše spavati, napisao je Ivan Ljubičić na Twitteru nekoliko sati prije posljednjeg meča u svojoj prebogatoj teniskoj karijeri.

Nakon što smo ovaj vikend u mirovinu ispratili jednu od najboljih hrvatskih skijašica u povijesti, na red je došla i teniska legenda. U 1. kolu Monte Carla Ivana (33) je pobijedio Ivan Dodig 6-0, 6-3 nakon 71 minute igre i tako umirovio jednog od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena.

Ljubo je početkom ožujka najavio da će karijeru završiti tamo gdje je zaradio prvi veći novac, u Monte Carlu. Njegov drugi dom tako je postao mjesto na kojem je još jedan veliki hrvatski sportaš zaključio fantastičnu karijeru. 

- Imao sam zadovoljstvo ponovno zaigrati na ovome prekrasnom terenu. Odabrao sam ovaj turnir kao mjesto svog oproštaja i vrlo sam sretan zbog te odluke – rekao je u emotivnom obraćanju publici Ljubičić.

Na prigodnoj svečanosti nakon meča na terenu su se Ljubičiću priključili direktor turnira Željko Franulović i te predsjednik ATP-a Brad Drewett da bi mu uručili pripremljena priznanja.

- Za moju uspješnu karijeru najzaslužniji su trener Piatti, supruga Aida i roditelji. Ne nužno tim redom - istaknuo je nedavno u intervjuu za 24sata.

Nažalost ne planira živjeti u Hrvatskoj, vjeruje da će ostati u kontaktu s velikim prijateljem Rogerom Federerom, no sigurno je jedino da će se u potpunosti posvetiti obitelji.

Bio je treći igrač svijeta, osvojio je Davis Cup i brončanu olimpijsku medalju u paru s Mariom Ančićem. Vrhunska karijera od danas je iza njega. Možda se u budućnosti pridruži Goranu Ivaniševiću na Senior Touru. Imat će i tamo što reći... Hvala i kapa do poda, majstore.

Ljubo danas nije bio raspoložen za igru

Nakon što je Dodig, koji je propustio Davis Cup gostovanje kod Argentine zbog problema s leđima, ali se očigledno oporavio, projurio prvim setom, prava borba počela se voditi tek u drugom.

Ljubičić je u prvom gemu spasio dvije break-lopte, a u drugom je propustio tri-break lopte za vodstvo 2-0. Dodig mu je oduzeo servis u poveo s 2-1 uz prednost breaka. Tada je uslijedio zadnji trzaj legendarnog hrvatskog tenisača i sportaša, koji je vratio break i poveo s 3-2, no do kraja meča nije osvojio niti jedan gem.

Statistika je ovom prilikom uistinu manje bitna, ali, reda radi, spomenimo da je Ljubičić zabio tri asa i ubacio samo 40% prvih servisa, što je uveliko utjecalo na čak šest Dodigovih breakova u meču.

Bio je ovo četvrti susret dvojice Ivana. Ljubičić je dobio prva dva, Dodig je slavio lani u Zagrebu na putu do svog ATP prvijenca, a sada je ispratio Ljubičića u mirovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki