Obavijesti

Sport

Komentari 19

Zbog Larisse Riquelme imamo lijepe uspomene na SP 2010.

Zbog Larisse Riquelme imamo lijepe uspomene na SP 2010.
7

Kada vam atraktivna navijačica koja je završila po raznim svjetskim medijima obeća da će se skinuti gola dobijete li utakmicu, onda nije ni čudo da imate motiv više...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i Larissa Riquelme , Paragvajka koja je postala zvijezda nogometnog SP-a u Južnoafričkoj Republici 2010.

Hrvatska nije nastupila na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici prije pet godina, ali se naši navijači zasigurno imaju čega sjećati. Osim španjolske dominacije na terenu i osvajanja titule, još je netko "izdominirao" Mundijalom, i to među navijačima.

Paragvajka Larissa Mabel Riquelme Frutos (29) vatrena je navijačica svoje reprezentacije i tridesetostrukog prvaka Paragvaja Cerro Porteña, inače jedna od najplaćenijih tamošnjih manekenki.

U žižu javnosti Larissa je došla zbog, u najmanju ruku, zanimljivog načina navijanja na SP-u 2010. kada je pobjedu protiv Slovačke slavila s mobitelom u bujnom dekolteu na trgu u Asunciónu. No nije to bilo slučajno, baš kao ni natpis jednog dezodoransa koji je nosila na prsima za vrijeme utakmica - sve u svrhu reklamne kampanje.

REUTERS/PIXSELL

Na krilima dobre igre reprezentativaca, ali vjerojatno i zbog Larissine podrške, Paragvaj je u JAR-u odigrao tri dobre utakmice u skupini s Italijom, Slovačkom i Novim Zelandom te kao prvi u skupini prošao u osminu finala. Manekenka je dobivala sve više pozornosti, a momčad je napravila i korak dalje pobijedivši Japan na penale za četvrtfinale sa Španjolskom.

Uzbuđenje u domovini bilo je na vrhuncu, baš kao i u Argentini koja je do četvrtfinala promarširala sa sve četiri pobjede. Za dodatnu dramatiku pobrinuo se prvo legendarni Diego Maradona obećavši kako će se skinuti gol osvoji li njegova reprezentacija svjetski naslov.

Sličnom je okladom uzvratila Larissa Riquelme, s dodatkom da će to učiniti obojena u boje paragvajske zastave trčeći gola kroz glavni grad Asunción. Zahtijevala je "samo" prolaz u polufinale protiv Španjolske, no Davidu Villi to se nije svidjelo. Zabio je sedam minuta prije kraja za prolaz "furije" i ražalostio Paragvajce.

Tužna je bila i Larissa, ali je ipak ispunila obećanje u nešto drugačijem obliku. Skinula se za jedne novine ležeći na paragvajskoj zastavi.

- To je moj dar svim igračima i ljudima u Paragvaju. Neka uživaju, trudili su se maksimalno i dali su sve na terenu - poručila je vatrena navijačica.

Nakon Mundijala njena je karijera kao fotomodela krenula nezaustavljivom putanjom prema gore. Skinula se za brazilski Playboy, a onda je uoči Copa Américe 2011. dala novi motiv reprezentaciji obećavši poziranje gola na nogometnom terenu osvoji li Paragvaj to natjecanje. I opet je bio blizu , Urugvaj ga je zaustavio u finalu 3-0.

Paragvaj se, na njenu žalost, nije kvalificirao za SP u Brazilu gdje je Larissa trebala braniti titulu djevojke Mundijala iz Južnoafričke Republike, no nije je to spriječilo da se ne pojavljuje u javnosti i izaziva uzdahe među muškom publikom .

VIDEO
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora