Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zbog njega je Martin ostao bez zlata: Drysdale ne ide u Tokio!

Zbog njega je Martin ostao bez zlata: Drysdale ne ide u Tokio!

Ah, taj Rio. Damir Martin bio je na koračić od zlata prije pet godina, no na kraju su tisućinke odlučivale pobjednika, a one su bile sretne za Mahea Drysdalea iz Novog Zelanda koji je osvojio zlato...

VIDEO

Dvostruki olimpijski pobjednik u samcu, 42-godišnji novozelandski veslač Mahe Drysdale nije izabran u reprezentaciju Novog Zelanda za 2021. te je tako ostao bez mogućnosti boriti se za svoje treće uzastopno olimpijsko zlato na Igrama u Tokiju.

Drysdale je široj hrvatskoj sportskoj javnosti postao dobro poznat kad je 2016. u Rio de Janeiru došao do svog drugog olimpijskog trijumfa pobijedivši Vukovarca Damira Martina u samcu.

Rowing - Men

Martin, Drysdale i Čeh Synek brzo su se nakon starta izdvojili kao glavni kandidati za zlatnu medalju, a u posljednjih je 500 metara kao prvi ušao Novozelanđanin. No Damir tada 'pali turbo' i nevjerojatnom završnicom prestiže Drysdalea. U posljednje metre fantastični je dvojac ušao izjednačen i na samom se kraju činilo da je Martin prestigao legendu svjetskog skifa.

I kad smo svi već počeli slaviti, objavljen je fotofiniš, na kojem se vidjelo da je Novozelanđanin za tisućinku ispred našeg Damira.

Iako je semafor pokazao da su došli na cilj u istom vremenu (6:41.34 minuta), pregledom foto finiša ustanovljeno je da Novozelanđanin na ciljnoj crti bio za manje od tri centimetra ispred hrvatskog reprezentativca te je prvi put u olimpijskoj povijesti razlika među osvajačima odličja mjerena u tisućinkama sekunde.

Rowing - Men

No slavni veslač neće imati priliku okititi se trećim olimpijskim zlatom jer ga je Savez prekrižio, a umjesto njega pozvao 25-godišnjeg Jordana Parryja. Iako će konačan sastav novozelandske veslačke ekipe za OI u Tokiju biti poznat 11. lipnja, gotovo da ne postoji prilika za promjene u sadašnjoj postavi. Naime, zbog protuepidemijskih mjera novozelandski veslači neće putovati i sudjelovati na europskim regatama Svjetskog kupa. 

Martin, koji se plasirao u Tokio, je tako ostao bez velikog rivala, a nadamo se da ovaj put neće biti ovakve prepreke na putu do zlata.

Osim zlata u Londonu i Rio de Janeiru, Mahe Drysdale je osvojio i broncu na Igrama 2008. u Pekingu, a ima i pet naslova svjetskog prvaka u samcu. Rekordnih pet puta je bio izabran za najboljeg sportaša Novog Zelanda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'