Obavijesti

Sport

Komentari 64

Rosberg ponovio oca: Slavio u kaotičnoj utrci u Monte Carlu

Rosberg ponovio oca: Slavio u kaotičnoj utrci u Monte Carlu
19

Žestoki sudari obilježili su Veliku nagradu Monaka, a zbog onog između Maldonada i Chiltona u 46. krugu utrka je i prekinuta. Rosberg je uspio zadržati 'pole-position'

VIDEO

Njemačkom pilotu Mercedesa Nicu Rosbergu treća sreća ostvarila se na Velikoj nagradi Monaka, na kojoj je u uzbudljivoj utrci došao do druge pobjede karijere. Rosberg, nakon što posljednja dva pole-positiona nije uspio okruniti pobjedom, to je ostvario u trećem pokušaju iz prvog reda na uskim ulicama Monte Carla.

Kao to što najčešće biva u utrci u kojima je pretjecanje gotovo nemoguća misija, Rosberg od početka do kraja nije ispuštao prednost te je slavljem ponovio uspjeh svojeg oca Kekea, koji je na istom mjestu slavio prije točno 30 godina.

Sebastian Vettel najveći je dobitnik utrke tako što je drugim mjestom pilot Red Bulla povećao ukupnu prednost nad svojim najvećim konkurentima Kimijem Raikkonenom i Fernandom Alonsom, koji su podbacili u današnjoj utrci.

Finski vozač Lotusa uzeo je čak jedan bod osvojivši 10. mjesto nakon što se u posljednjih deset krugova probio sa 16. mjesta. Trećeplasirani Španjolac u ukupnom poretku bio je sedmi s novih šest bodova.

Treću poziciju postolja uzeo je drugi pilot Red Bulla Mark Webber, koji se plasirao ispred Lewisa Hamiltona, koji nije uspio zadržati drugo mjesto iz kvalifikacija.

Nakon šest utrka aktualni prvak Vettel ima 21 bod prednosti nad Raikkonenom te 39 nad Alonsom.

Sljedeća Velika nagrada održat će se u Kanadi za dva tjedna.

Teški sudari na stazi, prekid utrke i dva izlaska 'safety cara'

Žestoki sudari obilježili su Veliku nagradu Monaka, šestu utrku sezone, a zbog onog između Pastora Maldonada (Williams) i Maxa Chiltona (Marussia) u 46. krugu utrka je i prekinuta na 20-ak minuta.

U tom nesretnom 46. krugu Chilton se zabio u Maldonada, a vozač Williamsa je odletio u zaštitnu ogradu, koja je završila na stazi. Suci su odmah pokazali crvenu zastavu i 32 kruga prije kraja utrka je prekinuta.

Na sreću, vozači su iz cijele situacije izašli neozlijeđeni.

Nakon 20-ak minuta pauze utrka je nastavljena sa 'safety carom', koji je već morao izlaziti na stazu zbog sudara Felipea Masse.

Brazilac se i drugi put ovaj vikend zabio u ogradu. Nakon što je uništio Ferrari na trećem treningu, istu je stvar napravio i u 28. krugu utrke u Monte Carlu. Brazilcu su blokirali kotači u zavoju i odletio je u zid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti