Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zbog vuvuzela Joachim Loew govorit će "ručno"...

Zbog vuvuzela Joachim Loew govorit će "ručno"...
1

I da vičem na sav glas, uz takvu paklenu buku nitko me neće čuti. S igračima ću komunicirati znakovnim jezikom, rekao je njemački izbornik

VIDEO

Na treningu nas je bodrio afrički navijač s vuvuzelom. Buka je bila nesnosna. Mogu samo zamisliti kako će to zvučati na golemom stadionu u Durbanu s nekoliko desetaka tisuća navijača, požalio se njemački izbornik Joachim Löw. Uoči utakmice s Australijom Nijemci su, osim uobičajenih vježbi, naučili komunicirati znakovnim jezikom.
- I da vičem na sav glas, uz takvu paklenu buku na stadionu nitko me neće čuti. Zato ću s igračima tijekom utakmica komunicirati znakovnim jezikom - objasnio je Löw.
Plastične afričke navijačke trube mnogima idu na živce. Na njih se žale televizijski gledatelji diljem svijeta, a osim što su poprilično iritantne, vuvuzele mogu trajno oštetiti sluh. Jačina zvuka koji proizvode je 123,9 decibela, glasnije od motorne pile (120) ili, primjerice, bubnjeva (122). A Australci se ne obaziru previše na vuvuzele. Njih je uoči utakmice s Njemačkom zabavljao John Travolta. Poznati holivudski glumac na Svjetskom prvenstvu će navijati za “soceroose”, a navodno će ih uoči utakmice motivirati pjesmom u svlačionici.
- Posljednji put posjetio nas je uoči dvoboja s Urugvajem i donio nam sreću. Pobijedili smo Urugvajce, a možda upali i protiv Njemačke - rekao je golman Mark Schwarzer.
Umjesto u Travoltu njemački nogometaši za sreću se uzdaju u kožnate narukvice. Löw i njegov pomoćnik Oliver Bierhoff svima su podijelili narukvice u njemačkim bojama.
- Mladi smo, zdravi i puni samopouzdanja, ali sreća je uvijek dobrodošla - izjavio je Bierhoff.
Australci su svjesni da je Njemačka velik favorit u Durbanu.
- Njemačka gotovo uvijek igra sjajno na velikim natjecanjima. No na SP-u je sve moguće - rekao je najbolji australski nogometaš Harry Kewell.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi