Obavijesti

Sport

Komentari 613

Mamić: Huligani će nas izbaciti iz Europe zbog 'Mamiću, cig...'

Mamić: Huligani će nas izbaciti iz Europe zbog 'Mamiću, cig...'
12

Ako se ponovi vrijeđanje, igrat ćemo pred praznim stadionom i dobit ćemo kaznu od 50.000 eura. Ako se to ponovi i treći put, izbacit će nas iz Europe, rekao je Mamić

VIDEO

Zdravko Mamić došao je na 'presicu' u Maksimir, a monolog je ovaj put trajao "samo" pola sata.

- Volio bih pričati o pojačanjima, ali nisam zato došao. Igrali smo protiv Fole 23. srpnja, a 24. ujutro smo dobili dva pisma od Uefe. Zbog širenja rasizma i homofobije na tribinama dobili smo kaznu od 25.000 eura i za utakmicu protiv Šerifa moramo zatvoriti istočnu tribinu. Konsternirani smo!

Kazne mogu biti i žešće.

- Ako se ponovi vrijeđanje mene, Jurčića ili bilo koga s ped..., cig..., igrat ćemo pred praznim stadionom i dobit ćemo kaznu od 50.000 eura. Ako se to ponovi i treći put, izbacit će nas iz Europe! Ovo je mogući kraj Dinama

Opet je napao Jovanovića.

- Pozivamo državu da napravi svoj zadatak! Jedan od stjegonoša svega što se svalilo na naša leđa i leđa hrvatskog sporta je ministar Željko Jovanović! Nama je i danas sugerirano da šutimo jer ćemo dati huliganima da se razmašu, ali morali smo obavijestiti navijače koji su kupili ulaznicu za istok da ih ili vrate za novac ili zamjene.

Na par sekundi je zašutio pa nastavio.

- Oko 300 puta su hrvatski klubovi kažnjavani, platili smo tri milijuna eura kazne. Huligani se potiču da sve to rade za nečiji sitni interes. Kako je moguće da netko dođe i vikne cig... ili ped...! Da se to vama dogodi, nazvali bi policiju i ona bi došla i uhitila te. Kako to da policija ne reagira kada ih se vrijeđa, ne smije ništa napraviti. Iako je u svakoj drugoj državi svijeta policija isto što i država. Policiji skidam kapu. I tako se vrtimo u krug.

Nisu ista mjerila, zašto moju kuću čuvaju zaštitari, 10 puta sam gledao smrti u oči

Kaže kako je jasno tko je odgovaran što je hrvatski nogomet 'na aparatima'.

- Političari su grobari hrvatskog nogometa. Nisu ista mjerila, zašto moju kuću čuvaju zaštitari, 10 puta sam gledao smrti u oči. Nisu za sve krivi Savez i Udruga. Kada se vrijeđa Rijeka, kada se vrijeđa Savez, onda Jovanović kaže: "veličanstvena atmosfera". Iako, reći ćete "gle tko to govori". Imao sam i ja 'izlete', govore mržnje, ali ja sam se ispričao i za to sam sankcioniran. No moje reakcije su reakcije očajnog čovjeka. Stadion ne smije biti mjesto izražavanja niskih strasti. To je moj apel!

Kaže kako mora reći nešto što hrvatska javnost ne zna.

- Dinamo je prodavao vaučere za utakmicu s Folom u Luksemburgu i normalno je gledati. Donijeli smo vaučere u Hrvatsku, no njih 300 to nije htjelo već su došli tamo s namjerom da nas izbace iz Europe. Zahvaljujući Dinamu i Uefi, osigurane su sve mjere da navijači koji nemaju karte ne mogu na stadion. Dignuli su policiju cijele države Luksemburg zbog osiguranja, to tamo ne pamte 40 godina. Nisam bio na utakmici iz sigurnosnih razloga, što mi je bilo sugerirano jer ih je dio uspio ući na utakmicu. Odmah sam iz hotela otišao na aerodrom, a tamo nije bilo niti jednog jedinog čovjeka. Nisam niti znao, tamo ih je bilo 100 da se obračunaju sa mnom i momčadi. Od njih 100, 90 ih je bilo drogirano. Da su me vidjeli, prebili bi me.

Zaradio je novce, ali ne u Dinamu

- Lažete svi i sram vas bilo. Bezobraznici jedni. Radim za 11.000 kuna, a kažete da otimam od Dinama. Davno sam objašnjavao porijeklo svoje imovine.

Osvrnuo se na Milanovića i predsjednika Josipovića.

- Premijer me nazvao nakupcom, odnosno preprodavačem stoke, a ja mu poručujem da sam sposobniji od tebe i tvojih ministara i napravio sam više od svih zajedno za državu. Primi se posla za koji su te izabrali građani. HNS i Dinamo vam mogu biti primjeri. Dinamo je institucija, želimo mir i pravo na rad. Država nas je dužna zaštiti.

Jovanović: Trebali su ga doživotno izbaciti iz sporta

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u petak se osvrnuo na odluku Skupštine HOO-a, koja je Mamića zbog vrijeđanja Jovanovića 'kaznila' ukorom. 

- Razočaran sam kukavičlukom čelnih ljudi HOO-a i HNS-a koji nisu imali hrabrosti donijeti jedinu ispravnu odluku, a to je doživotni izgon iz sporta osobe koja diskriminira ljude po nacionalnoj osnovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 613
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi