Obavijesti

Sport

Komentari 402

Spektakl u osmini finala LP-a: Bayern - Arsenal, PSG - Barca

Spektakl u osmini finala LP-a: Bayern - Arsenal, PSG - Barca
1

Uvodni dio Lige prvaka sada je već iza nas, a danas smo saznali parove osmine finala. Najjače izgleda par Barcelona - PSG, ali i onaj u kojem su Bayern i Arsenal. Zanimljivo će biti i u susretu Napolija i Reala

VIDEO

U Nyonu su danas izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka. I, kako smo i najavljivali prije samog ždrijeba, neke od parova vrlo smo lako mogli zamisliti i u samom finalu ovogodišnjeg natjecanja. Prije svih tu mislimo na sudar PSG - Barcelona, u kojem će Ivan Rakitić imati jako težak posao protiv Parižana. 

Momčadi su to koje svojim proračunima, kadrom u svlačionicama pa i trenerskim imenima na klupama spadaju u sami vrh, a jedna će se od njih oprostiti već u osmini finala. U nokaut fazi ove dvije momčadi susrele su se i 2012/13. te 2014/15. godine. Oba puta Barcelona je prošla dalje, dok Parižani pamte četvrtfinalnu pobjedu protiv Katalonaca iz sezone 94/95.

Drugi par po snazi vjerojatno je sudar Bayerna i Arsenala. Ove dvije momčadi međusobno su igrale čak 10 puta od 2000. i Bayern je tu uspješniji, slavili su pet puta, tri puta je pobijedio Arsenal, a dvaput je završilo remijem. Za Arsenal je upozorenje i što ih je na putu do četvrtfinala Bayern izbacio i 2004/05., 2012/13. i 2013/14.

Moćno zvuči i utakmica Real Madrid - Napoli gdje ćemo gledati čak četiri hrvatska nogometaša. Na jednoj strani su apsolutni favoriti i branitelji naslova Luka Modrić i Mateo Kovačić, a na drugoj Marko Rog i Ivan Strinić.

Naš Danijel Subašić sa svojim će Monacom igrati protiv bogatog Manchester Cityjem kojeg s klupe predvodi Pep Guardiola. Portugalska Benfica igrat će protiv momčadi koja je posebno oduševila legendarnog Ruuda Gullita - Borussije Dortmund.

Mario Mandžukić s Juventusom će na noge drugom portugalskom predstavniku, Portu. Šime Vrsaljko i njegov Atletico u lovu na novi finale igrat će protiv Tina Jedvaja i Bayera. I za kraj je ostao možda i najneizvjesniji par od svih u osmini finala, a to je momčad iz Dinamove skupine i aktualni osvajač Europske lige Sevilla koja će igrati protiv engleskog prvaka Leicestera.

Prve utakmice nokaut faze igraju se 14. i 15. te 21. i 22. veljače, a uzvrati 7., 8. 14 i 15. ožujka. Finale je u Cardiffu 3. lipnja.

Parovi osmine finala Lige prvaka...

  • Sevilla - Leicester
  • PSG - Barcelona
  • Bayer - Atletico
  • Porto - Juventus
  • Bayern - Arsenal
  • Benfica - Dortmund
  • Real Madrid - Napoli
  • Manchester City - Monaco

Najava ždrijeba

>>> Na binu je izašao Uefin direktor Giorgio Marchetti, a to je dobar znak. Uskoro će početi samo izvlačenje kuglica. Poseban gost izvlačenja je legendarni Ruud Gullit.

- Mi smo nekada igrali puno manje utakmica no što ovi igrači sada igraju - kaže sjajni Nizozemac te nastavlja:

- Dortmund me oduševio do sada i naravno Real Madrid koji je favorit za naslov ove sezone.

>>> Kako to obično jest kad je riječ o Uefinim ždrijebovima, tako i ovoga puta očekujemo zamršenu proceduru punu najava, prisjećanja, videa golova, statističkih podataka...

>>> U ždrijebu se ovako rano ne mogu susresti momčadi iz iste države, ali ni momčadi koje su igrale u istoj skupini pa tako već znamo tko s kim neće igrati u osmini finala. No zato se može dogoditi da Barcelona igra protiv Bayerna ili pak Juventus protiv Real Madrida. Bili bi to susreti vrijedni finala Lige prvaka. No isto tako Leicester City, koji je bio u svojoj skupini prvi, mogao bi nabasati na velikane Reala, Bayerna, PSG-a...

>>> Prve utakmice osmine finala na rasporedu su14. veljače, a posljednji uzvrati su na programu 15. ožujka

POBJEDNICI SKUPINA: Arsenal (A, ENG), Napoli (B, ITA), Barcelona (C, ŠPA), Atlético Madrid (D, ŠPA), Monaco (E, FRA), Borussia Dortmund (F, NJE), Leicester City (G, ENG), Juventus (H, ITA )

DRUGOPLASIRANI: Paris Saint-Germain (A, FRA), Benfica (B, POR), Manchester City (C, ENG), Bayern München (D, NJE), Bayer Leverkusen (E, NJE), Real Madrid (F, ŠPA), Porto (G, POR), Sevilla (H, ŠPA)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 402

VIDEO

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama
DOZNAJEMO

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama

Dinamo je Čavlinu pustio bez odštete u Lokomotivu, ali je u dogovor ugradio klauzulu po kojoj na njega ima pravo prvokupa po povlaštenoj cijeni od 700.000 eura. Želi ga otkupiti pa dati na kaljenje u Osijek
Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića

Za Livaju nismo dobili ponudu, a Perišić ima ugovor do kolovoza i na njemu je hoće li ostati. Stranci moraju naučiti hrvatski u tri mjeseca, a trener stiže do kraja idućeg tjedna, rekao je Nikola Kalinić