Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 116

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
3

Za Livaju nismo dobili ponudu, a Perišić ima ugovor do kolovoza i na njemu je hoće li ostati. Stranci moraju naučiti hrvatski u tri mjeseca, a trener stiže do kraja idućeg tjedna, rekao je Nikola Kalinić

VIDEO

Nikola Kalinić (36) postao je novi sportski direktor Hajduka. Baš kao što smo najavili prije gotovo mjesec dana, Kalinića u klubu vide kao idealnog čovjeka za jedno od upražnjenih mjesta u stručnoj piramidi kluba. Kraj je to ere Mindaugasa Nikoličiusa koji je u hajdučkoj karijeri imao zanimljivih poteza i dovođenja, a Kalinić je jedno od njih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice Lokomotiva-Hajduk 01:49

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

HNS o napadu na Krovinovića: Ujedinimo se u osudi nasilja
HNS o napadu na Krovinovića: Ujedinimo se u osudi nasilja

Prvo se okupljenima obratio novi predsjednik Ivan Bilić:

- Hvala dosadašnjem sportskom direktoru na svemu što je učinio za klub, hvala i svim trenerima i stožeru kako su priveli sezonu kraju. Klub će im biti zahvalan. Nikola je legenda kluba, u svojoj srži je hajdukovac, voli klub više nego neki drugi. Osim brojki ima neprocjenjivo iskustvo rada u velikim klubovima i kontakte, iznimno je kvalitetan i odličan karakter, jako je neovisan i tvrdoglav, odličan smisao za humor... On će postati okosnica našeg sportskog odbora, ali želim naglasiti kako će sve odluke i odgovornost u sportskom segmentu biti njegove. Na rezultat utječu naporan rad i disciplina i malo sreće. Ja mu želim da ovo prvo osigura te da ima odličan odnos s trenerom - rekao je Bilić, a zatim se okupljenima oglasio novi sportski direktor:

Novi trener do kraja idućeg tjedna

- Hvala predsjedniku i svim ljudima u klubu, svima kojima su mi omogućili da postanem sportski direktor. Moja nogometna karijera je gotova, sad kreće nova. Možda netko misli da sam ja neiskusan, ali za ovaj posao je bitno nogometno iskustvo i kontakti. Moj prvi cilj je dovesti trenera u što kraćem roku, najkasnije do kraja idućeg tjedna. Radi se na tome i mislim da ćemo to brzo završiti. Ključna stvar koju želim uvesti je pravilnik ponašanja, odnosno disciplina. Imali smo dosta problema ove sezone s tim. Za sve jednako, bez obzira na to kako se zove i koliko godina ima. To je za mene stvarno ključno i od prvog dana priprema će to vrijediti, i to ako ne bude poštovao snosit će posljedice. Ni ja nisam svetac i ja sam imao kroz karijeru problema i to samo nosi o posljedice.

Ima li kandidata?

- Ima, pričali smo, želim trenera pobjednika koji će inzistirati na radu i disciplini. Najvažniji je rezultat, težit ću tome da se Hajduk bori za prvo mjesto ali bez euforije. Ja vam sigurno neću obećati da ćemo biti prvaci ali težina Hajduka je takva, Hajduk mora pobjeđivati i ja želim složiti momčad za prvo mjesto.

Nema ponuda za Livaju, o Perišiću ovisi hoće li ostati

Imate li popis igrača kojima ćete se zahvaliti?

- Sigurno da imam, ali bilo bi fer da to najprije njima kažem. Livaja? Ima ugovor do 2027., a nema ponuda za njega. Želim da ozdravi i da bude motiviran.

Perišić?

- Mi ga želimo, ima ugovor do kraja kolovoza, voljeli bismo ga zadržati, ali sve je na njemu. Brekalo? Vidje ćemo, ima ugovor s Fiorentinom, treba platiti odštetu...

Izbornik Dalić kaže da bi s juniorima Hajduka bio treći.

- Svatko misli što želi. Ako misli tako da je to bitno za budućnost, neka stavi Baturinu umjesto Modrića na Euru...

Kada će doći član uprave za sport i hoće li on biti nadređen Kaliniću?

- Njegov primaran cilj je strategija. Sportski direktor i trener određuju kako funkcionira prva momčad, a član uprave imat će druge zadatke - rekao je predsjednik kluba.

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk

Nitko ne može obećati da ćemo biti prvaci

Sutra je 19 godina od zadnje titule. Prekida li se tradicija sljedeće godine?

- Nitko ne može obećati da ćemo biti prvaci. Diego Simeone nikad nije davao takve najave. Sa sportom nema veze što će biti za pola godine ili godinu, cilj je prvo mjesto, cilj je osvajanje kupa, ali tko to može obećati? Treba biti skroman i ići iz utakmice u utakmicu, inače će biti razočaranje kao ove sezone - rekao je Kalinić, a Bilić dodao da će se rad i disciplina podići, a da bi rezultat trebao biti rezultat toga.

Kakve su reakcije i kakvi planovi?

- Reakcije su pozitivne, svi mi daju podršku. Znaju da će biti zahtjevno, ali ne bojim se. Dat ću sve od sebe da donesem nešto novo. Bivši i aktualni igrači su uz mene. Drago im je. Znaju što ću od njih tražiti, sa svime su upoznati i moraju se toga držati. Nogomet je kolektivni sport, ovisimo jedan od drugima. Samo tako se može nešto napraviti.

Stranci imaju tri mjeseca da nauče jezik

Hoće li trener biti stranac ili domaći stručnjak?

- Kontaktiram sa svima, odlučit ćemo. Jezičnu barijeru treba riješiti. Ako će biti naš trener neće se pričati na engleskom da se udovoljava strancima. Imaju tri mjeseca da nauče jezik ili neka se snalaze kako sam se i ja snalazio. Igrači će dobiti prevoditelja, a kasnije neka se snalaze. Plaćamo ih, moraju pokazati poštovanje prema klubu. To ne znači da neće igrati, nego neka pitaju. Nije niti meni nitko pomagao.

Kako osigurati protočnost juniora kroz seniorsku momčad?

- Juniorski i seniorski nogomet su dva različita sporta. Ja sam bio najbolji junior i nisam mogao doći do prve ekipe, nego sam išao na posudbu. Mladi se moraju dokazati da bi bili nositelji igre Hajduka. Primjer Vuškovića. Stavili smo mu tri utakmice u tjedan dana, a onda smo ga skoro morali skrivati da ga prodamo. Mlade treba dozivati, a ne baciti ih u vatru. Za to sam da mladi idu na posudbu, po mogućnosti u prvu ligu.

Što će biti glavni cilj kod dovođenja igrača?

- Neću ih dovoditi reda radi. Bolje da nitko ne dođe, a ne da imamo problema s rješavanjima igrača. Neću ih na silu dovoditi, onaj tko dođe mora biti pojačanje. Treba nam devetka, napadač. Nejasno mi je da ljudi misle da je to Livaja, a on je desetka. Treba nam i vezni, ali nećemo gomilati igrače na silu.

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk

Ne može biti ozlijeđen i šetati po gradu

Može li se u svlačionicu uvesti mir?

- To je ključ svega. Temelji moraju biti dobri, a igrači znaju da ću ih ja promijeniti. Ne zanima me kako se tko zove, pravila ponašanja se moraju poštivati. Što se tiče ozlijeđenih, to je u redu. Ali ako liječnik kaže da igrač može trenirati, a ne želi, taj će imati terapije od 8-20 sati. Ne može biti ozlijeđen i šetati po gradu.

Ostaju li Sigur, Pukštas, Sahiti?

- Prerano je o tome govoriti. Ako dođe ponuda, sjest ćemo i razgovarati. Nadam se da će kostur ekipe ostati - rekao je Kalinić, a Bilić dodao:

Prodat će jednog od eksponata

- Po trenutnim projekcijama vjerojatno je da će se prodati jedan igrač. Ne želimo da to budu spomenuti. Imamo projicirani iznos i kod nas je u rujnu kraj prijelaznog roka. Do tada ćemo sve znati. Strateški ne želimo prodati mlade igrače, radimo na tome da oni budu projekt.

U Zagrebu je napadnut Filip Krovinović...

- Sramota. Nemam druge riječi. Nadam se da će se to riješiti. On je dobar momak, čudno mi je da je baš on napadnut.

- Pokušat ćemo se riješiti igrača koji nam ne trebaju. I pred njima je karijera, obavit ćemo razgovor sa svima, ali postoje oni kojih se želim riješiti - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 116

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Gattuso će u Hajduk dovesti i sina Francesca? Legenda je napustila Sevillu
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Gattuso će u Hajduk dovesti i sina Francesca? Legenda je napustila Sevillu

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
FOTO Zagonetna poruka Brune Petkovića na Instagramu: Što je želio poručiti izborniku Daliću?
DAN NAKON PORAZA

FOTO Zagonetna poruka Brune Petkovića na Instagramu: Što je želio poručiti izborniku Daliću?

Jedni smatraju kako je napadač "vatrenih" samo htio "srediti glavu" nakon bolnog poraza, dok drugi u njegovoj objavi vide odgovor izborniku