Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zec: Nikad ne bih mogao biti trener, nije to za mene

Zec: Nikad ne bih mogao biti trener, nije to za mene
1

Čilić je po njegovom mišljenju već trebao biti u Top 5 igrača na svijetu. Njegova nasljednika ipak nećemo upoznati. On je jedan - Goran Ivanišević

VIDEO

Goran Ivanišević (39) vjerojatno nikad neće prestat igrati tenis. Tenis je njegov život. Nedavno je operirao rame, a u intervjuu za Eurosport govorio je o svojoj igračkoj karijeri i današnjem tenisu...
- Napokon mogu normalno udarati lopticu, što je najbitnije za moj servis. Servis mi je i dalje najjače oružje, čak i na Senior Touru (smijeh), na čijim turnirima redovito nastupam.
Uz sve obveze na Senior Touru, pronašao je i 'honorarni' posao.
- Radim kao povremeni trener i savjetnik Marinu Čiliću, kojeg poznajem od njegove 14. godine. Radim u suradnji s nekadašnjim trenerom i prijateljem Bobom Brettom. Pratit ću Marina čak i po nekim turnirima kad to Bob ne bude mogao. Čilić je super momak, baš po mom guštu. Jako se dobro razumijemo. No, nikada mu ne bih mogao biti samostalan trener. Niti njemu niti ikome drugome. To nije za mene.
Hrvatska je već, prema njegovu mišljenju mogla i trebala imati igrača u samom vrhu svjetskog tenisa.
- Marin bi trebao napasti Top 5. Početkom godine bio je na dobrom putu da to učini. Nakon polufinala Australian Opena popeo se na deveto mjesto. Nažalost, sada je na 13. mjestu. Nedostaje mu konstantnosti, dok njegova igračka klasa uopće nije upitna -kazao je Goran.
Hrvatska je u Davis Cup dvoboju u Splitu izgubila od Srbije. Kako ste vidjeli poraz sunarodnjaka?
- U ovom su trenutku Srbi kvalitetniji. Prevaga je Novak Đoković, koji je klasa za sebe, ali i Nenad Zimonjić u parovima.
Rivalstvo Federer - Nadal, Ivanišević je u današnjem tenisu opisao kao središte svega.
- Tu je Rafa sa svojim supersnažnim tenisom i Roger sa svojom igračkom elegancijom. U moje vrijeme ta je multipolariziranost u kvaliteti i rivalstvu bila je izraženija. Bilo nas je više.
A je li vrijeme Rogera Federera prošlo...
- Bit će mu sve teže i teže. Ostali su igrači izgubili respekt koji su spram njega osjećali. Prije su mislili da je izgubiti od njega normalno, jer je Roger nepobjediv. Danas više nije tako. Ipak, kad je Roger na svom nivou, nema boljeg od njega. Federer je i dalje čarobnjak na teniskom terenu. Toga svi moraju biti svjesni.
Novog Ivaniševića ne vidi na obzoru...
- Valjda sam prilično jedinstven. Uostalom, druga su danas vremena, drugi tenis - dodaje uz smijeh.
I neizostavno pitanje o 'tom' Wimbledonu 2001. godine...
- Bio je to moj najveći turnir. Nakon tri poraza u finalu - jednom od Agassija i dvaput od Samprasa - uspio sam osvojiti Wimbledon uz pozivnicu organizatora. Nevjerojatno. I dan-danas kada u svoj player stavim DVD i pogledam taj finale, sasvim sam, ne mogu si objasniti što se tada događalo - kaže Ivanišević.
Kao legenda hrvatskog sporta zna da je teško biti jedinstven.
- U nogometu imamo vrlo dobru generaciju igrača i prava je šteta da se nismo plasirani na Svjetsko prvenstvo. Imamo odlične rukometaše, koji su vrlo trofejni, također i vaterpoliste. Imamo i dobru košarkašku reprezentaciju. No, nedostaje nam očito igrač i čovjek kakav je bio Dražen Petrović. Takvi se vjerojatno rađaju samo jednom - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u