Obavijesti

Sport

Komentari 40

Zekić: Nema drame, ali ne treba zatvarati oči pred problemima! Jeličić: Ma moramo biti opasniji

Zekić: Nema drame, ali ne treba zatvarati oči pred problemima! Jeličić: Ma moramo biti opasniji

Nastave li Englezi s ovakvim igrama, ne vidim ih kao reprezentaciju koja na ovom Europskom prvenstvu može otići do samoga kraja. A za drugi krug bit će nam dovoljna i četiri boda, kaže Zekić

VIDEO

Presudila nam je jedna lopta u dubinu, prvo smo kasnili na lijevoj strani, pa u sredini, a onda je zakasnio i Vrsaljko. Sve znamo, sada moramo dobiti Češku i Škotsku, to će nam onda biti dobra perspektiva za dalje, kaže stručni komentator 24sata Zoran Zekić (47).

Pokretanje videa...

Navijači uoči Engleske 00:44

Nekadašnji trener Šerifa, Osijeka i Diósgyõra utakmicu je pratio u studiju 24sata, pa iznio svoje viđenje prve utakmice "vatrenih" na otvaranju Europskog prvenstva.

- Primljeni gol? Ma bilo je tu puno vezanih grešaka, Englezi su nam prebrzo trčali u prostor, a čim je jedan naš igrač zakasnio, onda je to neobranjivo. Ipak, ako Englezi nastave ovako, ne vidim ih kao favorite niti mislim da mogu otići do kraja turnira. Hrvatska? Nema nikakve drame zbog ovog poraza, ali ne trebamo zatvarati oči pred problemima u organizaciji igre prema naprijed - kaže Zoran Zekić, pa dodaje:

- Ovaj poraz treba što prije zaboraviti, pred nama su dvije nove utakmice, a siguran sam da imamo kvalitetu i karakter, sve što je potrebno za pobjede protiv Češke i Škotske. Čak mislim da će nam za drugi krug biti dovoljno i četiri boda. 

Kako protiv Češke?

- Vjerujem da ćemo zaigrati s više napadačkih opcija, da će u momčadi biti Bruno Petković, pa da ćemo imati i dva krila. Trebaju nam vezni igrači koji traže dubinu, moramo imati bolju tranziciju i biti hrabriji. Neki naši igrači su podbacili, a ako protiv Češke budemo u boljem izdanju, onda ćemo doći tamo gdje trebamo, doći u drugi krug - završio je Zekić.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

U studiju 24sata utakmicu je pratio i Dinko Jeličić.

- Malo me "žulja" što smo utakmicu izgubili bez ispaljenog metka, nisu oni bili ništa ekstra, niti su izdominirali pa da možemo reći "ajde, odigrali su top utakmicu". Mi nismo bili opasni prema naprijed, a pred nama su još dvije utakmice u kojima moramo biti kvalitetniji, to je naša realnost - priča Dinko Jeličić, pa dodaje:

- Taj gol Sterlinga je stigao nakon lanca velikih pogrešaka, tu smo slabije reagirali. Englezi su se okomito ubacili, taj je segment nedostajao u našoj igri, a onda su slabo reagirali stoperi i Vrsaljko. Imao je dosta vremena da iskorigira tu situaciju, ali nažalost nije uspio. Moramo biti opasniji, češće raditi nemir u zadnju liniju suparnika.

Dinko Jeličić je zaključio...

- Ma mi smo mala nacija, Hrvatska se ne može mjeriti s Engleskom po pitanju kvalitete lige, ulaganja, igračima..., a opet smo uz bok najboljim nogometnim nacijama svijeta. Treba zaboraviti ovaj poraz, fokus staviti samo na ono što je sada ispred nas, a to su Češka i Škotska - završio je Jeličić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja
Ovi igrači u HNL-u ostaju bez ugovora: Najplaćeniji 'modri', bivši 'vatreni', Hajdukov talent
BIT ĆE PROMETNO

Ovi igrači u HNL-u ostaju bez ugovora: Najplaćeniji 'modri', bivši 'vatreni', Hajdukov talent

Čak šestorica igrača mogu bez odštete napustiti Opus Arenu, ali bit će tu još prelazaka i iz ostalih klubova HNL-a. Što se tiče prve trojke, tu su imena poput Josipa Drmića, Dine Mikanovića i Mateja Mitrovića