Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zekić: Utakmice protiv PSV-a neka budu nagrada navijačima

Zekić: Utakmice protiv PSV-a neka budu nagrada navijačima
1

Osijekova europska avantura nastavlja se ogledima protiv bivšeg prvaka Europe PSV-a, a trener Zoran Zekić svjestan je da će to biti odličan mamac za publiku i prilika za uživanje

VIDEO

Nogometaši Osijeka u četvrtak su izborili oglede protiv jednoga od najrenomiranijih protivnika u svojoj povijesti. Uz bok Anderlechtu, West Hamu i Brøndbyju, protiv kojih su igrali u Kupu Uefe krajem prošlog i početkom ovog stoljeća, smjestio se PSV koji će biti protivnik bijelo-plavima u trećem pretkolu Europske lige.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Osječani su dvostruki ogled protiv prvaka Europe iz sezone 1987/88. izborili izbacivši švicarski Luzern ukupnim rezultatom 3-2. U uzvratnoj utakmici na Swissporareni bilo je škakljivo, gubili su 2-0 golovima Tomija Jurića, no uspjeli su postići gol vrijedan prolaska zahvaljujući Muzaferu Ejupiju.

- Luzern se predstavio u potpuno drugačijem izdanju. Naravno da se nakon prve utakmice pričalo kako je to gotova priča, kako Švicarci i nisu neka momčad, a vidjeli ste da to nije tako. Pokazalo se da nam nedostaje iskustva u europskim ogledima, zato nam je ovaj uspjeh još i draži - rekao je trener Osijeka Zoran Zekić i dodao:

- Susreti s PSV-om neka budu nagrada i igračima i navijačima.

Bila je to utakmica visokih tenzija, u skladu s navijačkim obračunima na ulicama Luzerna. Nisu se Osječani najbolje snašli, ali su ipak zadržali smirenost i plasirali se u sljedeću fazu natjecanja. To će im donijeti dodatnih milijun i 750 tisuća kuna nagrade od Uefe.

- Nakon vodstva 2-0 smo se potrošili i dogodila nam se ta situacija kad smo primili gol. Bili smo na dobrom putu proći dalje, ali sada se moramo okrenuti prvenstvu. Osijeku želim puno sreće u nastavku natjecanja - poručio je trener Luzerna Markus Babbel.

Prva utakmica trećeg pretkola protiv PSV-a igra se sljedeći četvrtak, 27. srpnja od 19 sati (HNTV) na PSV Stadionu (Philips Stadion) kapaciteta 35.000 mjesta. Nizozemska momčad, prema Transfermarktu, vrijedi 104 milijuna eura, a najskuplji pojedinac im je veznjak Davy Pröpper čija se vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja