Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Čekao sam četiri godine da ga udarim i pošaljem u bolnicu...'

'Čekao sam četiri godine da ga udarim i pošaljem u bolnicu...'
1

Bio sam igrač Juventusa i igrali smo protiv Intera 2006. godine. Materazzi mi je uklizao kao da me htio ubiti i stvarno me je boljelo. Čak četiri godine sam čekao na osvetu, rekao je Zlatan Ibrahimović.

VIDEO

Bili su suigrači tri godine, ali Zlatan Ibrahimović i Marco Materazzi nisu se baš nešto previše voljeli. Obojica, onako teški karakteri i izgledom kao od brda odvaljeni, voljeli su širiti neku svoju pravdu na utakmicama tako što bi sa startovima i ponekim bezobraznim udarcima provocirali protivnike. Kada ovakva dva igrača igraju u istoj momčadi, jao si ga protivniku. Ali ako ova dva igrača igraju jedan protiv drugoga, e onda jao si ga svima.

Pokretanje videa...

00:04

Šveđanin je poznat po kratkom fitilju i kad god bi ga netko udario, on bi mu vratio dvostruko. E takav je slučaj bio i s Materazzijem.

- Bio sam igrač Juventusa i igrali smo protiv Intera 2006. godine. Materazzi mi je uklizao kao da me htio ubiti i stvarno me je boljelo. Bio je žestok nogometaš, to je okej. Ali postoje dvije strane toga biti žestok, jedna od njih je da ozlijediš nekoga. Paolo Maldini je bio žestok, ali on nije htio nikoga ozlijediti. Uglavnom, morao sam zbog tog starta na trenutak izaći s travnjaka. Capello mi je rekao: 'Zamijenit ću te'. Rekao sam mu, 'ne, nastavit ću'. Htio sam se vratiti na travnjak kako bih mu se osvetio. Ako meni to netko napravi, ja to ne zaboravljam. Ali nakon dvije minute me previše boljelo - rekao je Ibrahimović za GQ Magazin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
ESP, UEFA CL, Real Madrid vs AC Milan

Ibrahimović je čekao osvetu, a u međuvremenu se pridružio talijanskom stoperu u Interu. Tamo su se morali poštovati radi dobrobiti momčadi, a zajedno su osvojili tri naslova Serie A. Šveđanin je potom 2009. godine otišao u Barcelonu, ali već se 2010. vratio u Milan. U studenom je na rasporedu bio veliki derbi između Milana i Intera, a onda se tada probudila stara Ibrina želja za osvetom.

- U prvom derbiju te sezone, 2010/11., svi su bili protiv mene. Ok, to me motivira. Ali, ako nije sve pod mojom kontrolom, to nije dobro. Mogu izgubiti razum i napraviti nešto glupo. Tada je dosuđen penal na meni, a tko me faulirao? Materazzi. Zabio sam za 1-0.

MILANO - COPPA ITALIA 2008-2009 - INTER VS SAMPDORIA

- U drugom poluvremenu Materazzi je opet krenuo prema meni, ali ovaj put sam bio spreman. Udario sam ga taekwondo potezom u trbuh i poslao ga u bolnicu. Dejan Stanković me je pitao "Zašto si to napravio?", a ja sam mu rekao: "Četiri godine sam čekao na ovo!" 

Bio je to žestok prekršaj u kojem je Šveđanin udario Talijana nogama u trbuh, a uz to ga je zahvatio i ramenom po glavi. Materazzi je ostao ležati, a Ibrahimović je samo odšetao kao da se ništa nije dogodilo. Osjećao je zadovoljstvo zbog ozljede, ali poslao je protivnika u bolnicu. Na oči je izgledalo jako ružno, ali sudac mu je samo žuti karton, logično. Pa tko bi se usudio tako nervoznom Ibri dati crveni?

Soccer - UEFA Champions League - Round of 16 - First Leg - AC Milan v Tottenham Hotspur - San Siro

Svatko ima svoje veselje, pa je tako Materazzi iskoristio i svoju priliku da kritizira Ibrahimovića. Naime, on i Ibra su zajedno u Interu igrali tri godine, a 2009. Šveđanin je otišao u Barcelonu. U toj sezoni je Inter osvojio trostruku krunu, odnosno Serie A, Kup i Ligu prvaka. 

-Dođoh ,vidjeh, pobijedih. Hvala ti Ibra, s tobom nikada ne bismo osvojili Ligu prvaka - rekao  je Marco Materazzi asocirajući na Ibrin odlazak u Kataloniju u sezoni u kojoj se Inter okitio naslovom europskog prvaka. 

Soccer - UEFA Champions League - Final - Bayern Munich v Inter Milan - Santiago Bernabeu

Prošlo je tako više od devet godina od tog Ibrinog taekwondo poteza nad Materazzijem. Šveđanin je dobio samo žuti karton, a Materazzi je dobio termin za pregled u bolnici, gdje je i završio nakon utakmice.

Materazzi (46) se umirovio 2016. godine, a Ibrahimović se i dalje aktivno bavi nogometom. Posljednje dvije godine nastupao je za LA Galaxy, ali nagađa se da bi se mogao vratiti u Italiju i to baš u Milan.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener