Obavijesti

Sport

Komentari 21

Željko Babić krenuo u misiju: Aliloviću, ostani još s nama...

Željko Babić krenuo u misiju: Aliloviću, ostani još s nama...
3

RAZGOVOR U MAĐARSKOJ Mirko Alilović je nakon EP-a rekao izborniku da više ne želi igrati za reprezentaciju. Babić ga je stavio na popis i pokušat će to promijeniti

VIDEO

Dao je Mirko Alilović još i prije utakmice za treće mjesto u Poljskoj naslutiti kako je oproštaj od reprezentacije vrlo izvjestan, a nakon EP-a došao je još korak bliže tome. Izborniku Babiću jasno je rekao: “Ja više ne bih, umoran sam od svega ovoga...”

- Je, Mirko je nakon Eura rekao kako mu je dosta svega, da bi se maknuo iz reprezentacije - potvrdio nam je Petar Metličić, pomoćnik izbornika Željka Babića.

Prošlo je malo više od mjesec dana od rastanka nakon Eura, a Hrvatska je opet u akciji. Objavljen je širi popis igrača za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, a na njemu je i - Mirko Alilović. Babić je uporan tip, očito ne misli tek tako odustati od golmana kojeg hrvatski navijači redovito kritiziraju, a kolege golmani i golmanske legende jednako redovito ocjenjuju kao vrhunskoga golmana najviše svjetske klase.

- Nije popis još definitivan, tu je 28 igrača, tek treba vidjeti tko će biti u sastavu, pa tako i Mirko. No Željko je već isplanirao put u Mađarsku, ići će razgovarati s njim pa ćemo vidjeti kakav će biti ishod - kaže Metličić.

Stav vodstva reprezentacije je jasan, Babić i Metličić žele da Alilović i dalje bude tu, dio njihove momčadi, ali i Mirko je djelovao prilično odlučno u tome da završi reprezentativnu priču. I nije to ni posebno nelogično, posljednjih nekoliko godina reprezentacija mu je puno više opterećenje nego užitak. A to se, nažalost, znalo vidjeti i na terenu, u njegovim prezentacijama. I onda, naravno, kreću komentari navijača, često to budu kritike bez mjere, čak i opaske na granici dobrog ukusa, a emotivac kao što je Mirko Alilović teško prelazi preko toga.

- O ostanku u reprezentaciji popričat ću s izbornikom i s još nekim ljudima s kojima moram razgovarati, vidjet ćemo što će biti - rekao je Mirko prije 15-ak dana, ljutit što “sve ono što radim deset godina, za što krvarim sve ovo vrijeme, dovodi se u pitanje nakon jedne loše utakmice”.

I tjednima nakon Eura, kaže, imao je psihičke posljedice zbog svih upitnika koji su se pojavljivali oko njega, a u toj situaciji nije se lako vratiti u okruženje u kojem je došlo do toga. Vidjelo se već i na proslavi bronce da nije to onaj Mirko kakvog poznajemo.

Stajao je sa strane, osmijeha na licu nije bilo, pogled je uglavnom bio usmjeren u pod... Nije izgledao kao čovjek koji želi nastaviti ići istim putem, prije kao onaj koji je došao do prekretnice.

- Najgore mi je zbog obitelji, oni sve te kritike na moj račun proživljavaju puno teže nego ja - rekao nam je Mirko u razgovoru u Poljskoj, a taj će detalj sigurno imati velik utjecaj na konačnu odluku.

Nakon Eura vratio se u klub i počeo braniti onako kako to najčešće i radi u klubu - vrhunski. Njegova obrana druga je najatraktivnija u Ligi prvaka ove sezone, zna imati i više od 20 obrana u nekim utakmicama, ali i sam je svjestan da je u njegovu slučaju reprezentacija jedno a klub nešto sasvim drugo. I to ne uzrajava nikoga više nego njega samog...

Ako Mirko na posjet izbornika reagira “olićevski”, ako se zahvali na pozivu i odluči ići svojim putem, Hrvatska će ostati bez važne karike. Golmana koji na posljednja dva natjecanja nije bio pravi, ali i jednog od najboljih golmana na svijetu. Bit će tu Ivić, Stevanović, Pešić i Šunjić, igrat će se rukomet dalje i s Mirkom i bez njega, ali bilo bi šteta.

Tek mu je 30, njegove najbolje godine tek slijede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci