Obavijesti

Sport

Komentari 16

Željko Kopić: Od D. Simeonea sam učio kako slomiti Dinamo

Željko Kopić: Od D. Simeonea sam učio kako slomiti Dinamo
2

KOPIĆ U MISIJI Satima gledam Guardiolu, Mourinha i Simeonea, kaže trener Slavena Željko Kopić. Finale Kupa s Dinamom je danas od 18 sati (Arena Sport 1)

VIDEO

Kad je Slaven Belupo posljednji put pobijedio Dinamo, u rujnu 2008. godine, Željko Kopić još nije bio počeo trenersku karijeru. Krenuo je godinu kasnije u Zagorcu, a ovo će mu danas biti najveća utakmica u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Slaven Belupo za pobjedu nad Dinamom ne zna u posljednjih 27 utakmica, 24 pobjede “plavih” i tri remija.

- Gledajući statistiku, ali i snagu Dinama, jasno je da nam šanse baš i nisu velike. Ipak, mi se nismo zadovoljili time što smo došli do finala. Danas idemo po čudo - kaže nam Željko Kopić.

On se danas vraća u rodni grad, na svoj Gradski vrt.

- Uvijek je vrlo emotivno kad se vraćam u Osijek. Tamo sam igrao do pionira. Onda sam otišao u Dinamo, tamo sam četiri godine igrao u kadetima i juniorima - kaže trener Slaven Belupa i nastavlja:

- Bio sam veznjak, solidan veznjak. Moja su generacija Igor Bišćan, Tomo Šokota, Josip Šimić. Treneri su mi u Dinamu bili Zvezdan Cvetković, Rora, Đalma Marković, Braović, Kobešćak.

Četiri je godine Kopić kao igrač proveo u mlađim uzrastima Dinama. Zbog toga za njega nema dvojbe, “plava” mu je boja prirasla srcu, ali ne želi se zaletjeti i sad pričati o tome da će jednog dana biti trener hrvatskog prvaka.

- Mnogi su treneri u Hrvatskoj obećavali. Kažu i da ja obećavam, ali to ne mora ništa značiti - skroman je Željko Kopić.

Sedam je godina trener, gaji napadačku nogometnu filozofiju, pokušava učiti od velikih.

- Satima sam gledao utakmice koje su vodili Jose Mourinho, Pep Guardiola i danas Diego Simeone. Pokušavam izvući neke zaključke od tih velikana - kaže Kopić, koji je rušio Hajduk, Rijeku, ali Dinamo još nije.

- Da, još čekam na prvu pobjedu protiv njih - kaže Kopić.

Danas mu je idealan trenutak, ako Slaven Belupo osvoji Kup, bit će to senzacija nad senzacijama, a zamalo su do čuda protiv Dinama došli u finalu Kupa 2007. Zagrepčane je tad u uzvratnoj utakmici u Koprivnici spasio gol Gordona Schildenfelda u završnici.

Dinamo ide po 14. titulu u Kupu. Zoran Mamić uvijek ističe kako u Hrvatskoj sve ovisi samo o Dinamu. Ipak, svjestan je kakvu je dramu njegovoj momčadi priuštio Split u finalu prošle sezone. Prije četiri dana u Koprivnici je bilo 3-0 za prvaka. No ovo je druga priča, ta je utakmica bila nevažna, a ova se igra za Rabuzinovo sunce. Za mnoge je igrače Slaven Belupa finale u Osijeku utakmica karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...