Obavijesti

Sport

Komentari 1

Žena prvi put najbrže otplivala Preko - Zadar! Senzacija Trogira

Žena prvi put najbrže otplivala Preko - Zadar! Senzacija Trogira

Antonia Buličić (19) ljeti trenira i po dvaput dnevno, diže se u 5.30, a nakon 10 kilometara plivanja bez problema može plivati još 10! Bila je najbrža u 48. izdanju maratona od Ugljana do Zadra

VIDEO

Kao da je netko pisao scenarij za jubilarnu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pa je ove godine u tradicionalnom plivačkom maratonu Preko - Zadar prvi put pobijedila žena. Zapravo, djevojka.

Trogiranka Antonia Buličić (19), višestruka državna prvakinja u daljinskom plivanju, pobijedila je u 48. izdanju maratona i udaljenost od oko šest kilometara od otoka Ugljana do Zadra preplivala za 57 minuta i 29 sekundi, što je 55 sekundi brže od drugoplasiranog Šimuna Srzića.

POGLEDAJTE VIDEO: Dina Levačić, prva Hrvatica preplivala La Manche

Pokretanje videa...

01:26

Članica Kluba daljinskog plivanja Split i Grdelin aktualna je prvakinja Hrvatske na tri, pet, 10 i 16 kilometara, a još je tinejdžerka. 

Takvi rezultati zahtijevaju veliko odricanje, a kod Antonije to znači ustajanje oko 5.30 i dva treninga ljeti, prvi već u 6.45. Svaki dan putovala bi od Trogira do Splita i natrag. A najveća su joj želja Olimpijske igre.

- Počela sam s dva kilometra, pa četiri i nastavila, svidjelo mi se. Shvatila sam da ništa nije nemoguće pa sam došla i do utrke od 36 kilometara - govorila je Antonia lani za Slobodnu Dalmaciju i dodala:

- Na pripremama reprezentacije daljinskog plivanja u sprintevima sam bila brža od muških pa me jedan od trenera pitao što radim u daljinskom plivanju. S 12 godina plivala sam 50 metara slobodno u malom bazenu 27,6 sekundi, ali dvije godine kasnije skinula sam kadetski rekord na pet kilometara i znala sam da je daljinsko plivanje moja budućnost.

Zašto plivanje u moru, a ne u bazenu?

- Zanimljivije je. Ne znaš kakvi te uvjeti čekaju, hoće li biti struja i valova, privlači me ta nepredvidljivost. Najhladnije more u koje sam plivala bilo je u Francuskoj, oko 18 stupnjeva, a pripremam se tako da uđem u bačvu punu vode i leda. Samo tako mogu se pripremiti za niže temperature.

- Kako se oporavljam? Nakon 10 kilometara ne treba mi dugo. Ako se rasplivam, mogu odmah na novih 10! Ako ne, onda umirem na treningu cijeli tjedan - kaže talentirana Antonia.

Valja napomenuti i kako je najmlađa natjecateljica bila Mareta Mikulić (10) iz PK Zadar koja je udaljenost preplivala za sat i 50 minuta, a najstariji Nicolo Antonio Dellavia (76) s rezultatom od sat i 55 minuta.

48. plivački maraton Preko - Zadar, ukupni poredak:

  1. Antonia Buličić, KDP Split 57:29
  2. Šimun Srzić, PK Šibenik 58:24
  3. Siniša Staničić, HAKDP Mladost 59:51
  4. Josip Bepo Srzić, PK Šibenik 1:00:26
  5. Domagoj Boroša, PK Medveščak 1:01:14
  6. Dražen Adžić, KDP Donat 1:02:03
  7. Goran Popović, HAKPD Mladost Zagreb 1:02:12
  8. Pavao Margetić, ZKP 1:05:34
  9. Leon Patrk, PK Zadar 1:06:20
  10. Frane Vlatković, KDP Zadar 1:08:36
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj