Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Ženska kuglačka reprezentacija zlatna na svjetskom prvenstvu

Djevojke su u češkom Rokycanyju u finalu bile bolje od odličnih Mađarki. Ines Maričić je srušila svoj stari svjetski rekord iz 2016. godine i on je sada 687 čunjeva. Muška ekipa završila je na odličnom četvrtom mjestu

Foto: hrvatski kuglački savez
2 komentara

Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija pobijedila je u finalu Mađarsku sa 5-3  (3759-3665 u čunjevima) i pokazala da je najbolja na svijetu. Svjetsko ekipno prvenstvo završilo je u nedjelju u češkom Rokycanyju. Brončana je bila Njemačka, a na četvrtom mjestu završile su Čehinje.

Foto: hrvatski kuglački savez

Ines Maričić vrhunskom je igrom srušila svoj stari rekord, koji je postavila u Dettenheimu 2017. godine (678 čunjeva), te je novi svjetski rekord 687 čunjeva. U prvom bloku Hrvatska je povela 2-1, a u drugom su ih čekale još i teže protivnice. Maričić je bila nedodoirljiva, a Milana Pavlic nije ipak mogla preko svjetske viceprvakinje Mehes. Ipak, bilo je dovoljno za slavlje. Djevojke su vrhunskom igrom tokom cijelog Svjetskog prvenstva, iz utakmice u utakmicu, dokazivale da imaju kvalitetu te da zaslužuju zlato.

Foto: hrvatski kuglački savez

Muška ekipa završila je na odličnom četvrtom mjestu. Drugi na svijetu bili su prije 23 godine, 1996. u Pragu, a od tada nisu bili u prilici boriti se za medalju. Za broncu su izgubili od Mađara 6-2 (3900-3754 u čunjevima).

Foto: hrvatski kuglački savez

Tema: Sport fanatik

Message