Obavijesti

Sport

Komentari 89

Žestoki napad Drmića: Bjelica, pinocchio HNL-a, nemoj lagati

Žestoki napad Drmića: Bjelica, pinocchio HNL-a, nemoj lagati
3

Rijeka i Osijek trebali su igrati u nedjelju na Rujevici. Derbi je odgođen jer Slavonci imaju pet zaraženih igrača (i sedam u drugoj momčadi). Drmić i Selahi na društvenim su mrežama rekli što misle o odgodi

VIDEO

Veliki derbi prve i najefikasnije momčadi Prva HNL protiv drugoplasirane momčadi i najbolje obrane lige, Rijeka - Osijek, igrat će se 8. prosinca, a ne 31. listopada prema prvotnom rasporedu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dino napisao himnu

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Derbi na Rujevici odgođen je jer Osječani imaju pet zaraženih igrača u prvoj momčadi i još sedmoricu pozitivnih na koronavirus u drugoj momčadi.

Legitimno i prema pravilima. Zdravlje je najvažnije. Ali u riječkoj momčadi ima onih koji pamte cca. godinu dana unazad kad je sjajni šef Osijekove struke Nenad Bjelica uoči dolaska Dinama u Gradski vrt, kada je također imao pet igrača van stroja zbog Covida-19, zborio ovako:

- Najlakše bi bilo u tražiti alibi u koronavirusu. Prilagodili smo vremenu u kojem živimo, iako ne znaš tko će sutra biti na treningu. Nama je najvažnije da na terenu imamo jedanaest zdravih igrača spremnih da daju maksimum, te još njih nekoliko na klupi koji mogu pomoći ekipi. Ionako ne možete napraviti osam zamjena, nego samo pet, a toliko će ih biti zdravih i željnih da pobijede - govorio je tada Bjelica.

Dame i gospodo - Josip Drmić! Evo svih 11 golova u 11 utakmica
Dame i gospodo - Josip Drmić! Evo svih 11 golova u 11 utakmica

Osijek trenutačno ima i velikih problema s ozljedama golmana. A najbolji napadač Prve HNL, riječki golgeter Josip Drmić, na društvenim je mrežama screenshot Bjeličine izjave iz studenoga 2020. popratio komentarom:

 -Pinocchio HNL-a. Prestani lagati.

A veznjak Lindon Selahi se na osječku odluku samo: žestoko smije i dodaje emotikone klaunova...

Manjak dobrog ukusa i senzibilnosti usred pandemije ili sportsko podbadanje bez malicije? Svatko nek' prosudi za sebe. Sigurno je jedino da su Drmić i Selahi Osječanima dali motiv više za derbi 8. prosinca na Kvarneru i za cijelu sezonu.

- Nismo odgađali utakmice ni kada smo imali sedam zaraženih, a u ovom trenutku ih imamo pet. Problem je što trenutno nemamo niti jednog vratara. Da sam imao barem jednog mi bi igrali utakmicu, ne bi bio nikakav problem bez obzira na zaražene. Moj je stav da ne odgađamo utakmice, uostalom to je i način na koji pokazujem povjerenje prema svim igračima koje imam u kadru, ali bez vratara baš ne znam je li pametno igrati tako da smo donijeli tu odluku i zatražili odgodu - rekao je Bjelica za Sportske novosti.

 Nije htio riskirati proširenje zaraze na putu do Rijeke i povratku kući.

- Zbog ozljeda ili zaraze korona virusom imamo četvoricu vratara izvan stroja tako da smo u čudnoj situaciji. Imamo mi dovoljno igrača, ali baš da smo bez golmana u takvoj utakmici nema smisla - dodao je Bjelica, koji ne zna hoće li tražiti odgodu i utakmice protiv Istre idući vikend, a ovaj vikend zdravi igrači odigrat će trening utakmicu s kadetima na golu.

Inače, Osijek će ove nedjelje ipak igrati u Rijeci. U 11. kolu Prve HNL juniora u kampu na Rujevici u klasičnoj nogometnoj matineji od 10 sati igraju juniori Rijeke i Osijeka.

To neće bit derbi vrha tablice jer Rijeka je u juniorskom HNL poretku šesta s 15, a Osijek pretposljednji 15. s tri osvojena boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica