Obavijesti

Sport

Komentari 51

'Penal? Jeste li vidjeli kakav je suđen Barci protiv Leganesa?!'

'Penal? Jeste li vidjeli kakav je suđen Barci protiv Leganesa?!'
2

Uoči prve polufinalne utakmice Kupa između Dinama i Splita, u zagrebačkom su klubu objavili produženje ugovora s Hodžićem, a iz Splita stiže najava kako oni na Maksimir dolaze kao totalni autsajderi...

VIDEO

Dinamo je nastavio seriju potpisa ugovora s mladim igračima. Novi koji je potpisao ugovor do 2022. je Armin Hodžić. Objavljeno je to na press konferenciji uoči prve polufinalne Kup utakmice protiv Splita.

[UŽIVO] Pogledajte uživo press konferenciju trenera Peteva, Armina Hodžića i direktora Svetine prije sutrašnjeg polufinala Kupa protiv Splita!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Tuesday, February 28, 2017

- On je eksplodirao u proljetnom djelu prvenstva - rekao je direktor Dinama Tomislav Svetina, a Hodžić je očekivano sretan zbog potpisivanja višegodišnjeg ugovora.

- Sretan sam zbog novog ugovora, brzo smo se dogovorili i produljili suradnju. Vjerujem da nisam pogriješio, ovdje se osjećam kao kod kuće, sigurno sam bolji i kompletniji igrač nego kada sam došao u Dinamo . Sretan sam što sam dio najbolje momčadi u Hrvatskoj, sada želimo obraniti naslov prvaka - rekao je Hodžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A novu priliku za nastavak dobre forme Hodžić će imati već sutra (16.45) kada na Maksimiru gostuje Split.

- Imamo nekoliko bolesnih igrača, Gojaka, Kneževića, Sosu, Fiolića... Nakon treninga donijet ćemo odluku tko će igrati. Vjerujemo da će biti dobra utakmica, izboriti pozitivan rezultat i zabiti što više golova. Moramo kontrolirati utakmicu, biti pametni, ali i svjesni da će nam na drugoj strani biti solidna ekipa - rekao je Petev.

Na pitanje hoće li brazilsko pojačanje Gulherme napokon debitirati, Petev je odgovorio:

- Guilherme ima neupitan talent, ali on je prvi put stigao u Europu. Ima tek 21 godinu, a još je Brazilac. Imao sam prilike raditi s dosta Brazilaca, znam kako to izgleda i koliko im treba adaptacije. Vjerujem da će se brzo adaptirati, pametan je dečko, želim mu što prije dati priliku i vjerujem da će je iskoristiti. Hoće li sutra igrati? Vidjet ćemo. I za njega i za Zagorca.

Za očekivati je kako će petev napraviti promjenu na golu. Inače standardnog Livakovića mogao bi zamijeniti drugi golman Danijel Zagorac, kao što je to često slučaj u kup utakmicama.

Na kraju press konferencije direktor Tomislav Svetina komentirao je penal kojim je Dinamo pobijedio u Vinkovcima.

- Ako je taj penal pitanje svih pitanja, onda je Hrvatska najpoželjnija zemlja na svijetu - rekao je Svetina, a Petev je na to dodao:

- Vjerujem da ste gledali i utakmicu Barcelone i Leganesa i vidjeli kakav su Katalonci dobili penal u zadnjoj minuti.

Akrapović: Mi smo totalni autsajderi

Za trenera Splita Brunu Akrapovića većina će reći kako je iznimno korektan čovjek, a to je svojom prvom izjavom na press konferenciji uoči Kup ogleda s Dinamom i potvrdio. 

- Zasluge za dosadašnje uspjehe u kupu pripadaju bivšem treneru Vjekoslavu Lokici i neka se to zna, neka se i njegovo ime spomene – kazao je Akrapović, a onda nastavio:

- U ovom je trenutku nezahvalno igrati ovakvu utakmicu za nas jer imamo dosta igrača koji su van stroja i ne možemo eksperimentirati sa sastavom kako želimo. 

Akrapoviću zbog ozljeda i nedovoljne pripreme nedostaju Duka, Tomičić, Vidović, Samac, Vercauteren i Mutombo, a čeka ih veliki favorit Dinamo.

- Netko tko više ulaže u momčad i ima veću kvalitetu, s pravom je na papiru i favorit, ali će se morati dobro oznojiti da to pokažu i na terenu. Svatko ima šansu na terenu dokazati koliko vrijedi. Sigurno da bi mi imali malo više šanse da se igra jedna, umjesto dvije utakmice, jer je u dvije lakše dokazati kvalitetu, ali što je tu je - kaže Akrapović, svjestan da mu je puno važnija prvenstvena utakmica, za vikend im u Park mladeži stiže izravni konkurent za opstanak Cibalija.

- Sigurno da nam je pobjeda nad Cibalijom u prvom planu, ali nama je svaka utakmica važna, idemo jednu po jednu, ima dovoljno vremena za oporavak momčadi.

Iako nema direktnu vezu, sigurno je da će sudački skandal iz utakmice Cibalije i Dinama imati utjecaja na dva naredna ogleda 'crvenih'. Sigurno će suci jedne i druge utakmice s posebnim naputcima izaći na teren. 

- Ne bojim se da nas netko ošteti, da se bilo čega bojim, ne bih ni izabrao ovaj posao. Greške sudaca, igrača, i trenera se sastavni dio sporta, ali mi treneri moramo educirati igrače da ne provociraju sudačke pogreške. Zato volim engleski nogomet. Tamo svi teže fair – playu, nema simuliranja ni pokušaja prevare koji svi osuđuju. Igrač je dozvoljeno kazati 'fuck' i to je to. Kod nas za 'fuck' dobiješ crveni karton, ali zato možeš govoriti bilo što drugo, simulirati... Iako su me sudačke pogreške 'opekle' puno puta u životu, idem s povjerenjem na utakmice.

Kod Dinama posebno cijeni Hodžića i Stojanovića.

- Hodžić ima izvanredna kretanja, to je igrač koga bi svaki trener poželio, kao i Stojanović, koji se ne štedi. Meni su vam najdraži igrači koji uvijek daju maksimum...

Taktika je jednostavna - svi moraju dati sve od sebe. 

- Mi smo totalni autsajderi, možda nas podcijene i naprave koji metar manje pa mi to iskoristimo... - nasmijao se za kraj trener Splita. 

Vjerojatni sastav: Kukić, Maglica, Dupovac, Mikulić, Meraić, Boljat, Jakić, Jurendić, Pavlovski, Pešić, Ugrina

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener