Obavijesti

Sport

Komentari 5

Živio sam s Tuetom u kampu, Dinamo je doveo sjajnog igrača

Živio sam s Tuetom u kampu, Dinamo je doveo sjajnog igrača
1

Mladi hrvatski nogometaš još je 2014. godine postao član Rome, a u dosadašnjih šest sezona upoznao se, te pogledao nekoliko utakmica najnovijeg igrača Dinama - Daniela Tueta...

VIDEO

Daniel Tueto je mlad, brz i fizički moćan igrač, samo mu treba dati vremena. Budite sigurni, Dinamo s njim nije pogriješio, kaže nam Silvio Anočić (22), mladi hrvatski nogometaš Rome koji se ove sezone nalazi na posudbi u Cibaliji. 

Pokretanje videa...

00:28

Priča Silvija Anočića bila je vrlo zanimljiva, velika nada Osijeka još se 2014. godine zaputila u Romu, gdje je prolazio i pripreme s prvom momčadi. Trenirao s velikanima poput Francesca Tottija, Danielea De Rossija i drugih zvijezda talijanskog prvoligaša. Ipak, Anočića su na razvojnom putu zaustavile ozljede, pa i poneka liječnička pogreška.

Hrvatski nogometaš trebao je svojevremeno i na posudbu u Genou koju je tada trenirao Ivan Jurić, ali su tada krenuli njegovi problemi s pubičnom kosti. S takvim problemima morao je trenirati dalje, pa su mu nastradali i diskovi u kralježnici, Anočić je ubrzo morao na operaciju. Cijela rehabilitacija trajala je čak 28 mjeseci, pa je Anočić u kolovozu prošle godine stigao na jednogodišnju posudbu u Cibaliju. A baš on i najbolje zna što Dinamu može ponuditi novi igrač - Daniel Barel Tueto Fotso.

- Ne, nije me začudilo što je takav igrač stigao u Dinamo, imao sam i prije nekih naznaka da bi se to moglo dogoditi. Dinamo je sada svim mladim igračima zanimljiva opcija, sve više mladih talenata želi doći u Maksimir. Već i oni postaju svjesni kako Dinamo dobro razvija mlade igrače, kako bi tu ranije mogli dobiti priliku nego primjerice u Romi - kaže nam Silvio Anočić, pa nastavlja:

- Iskreno, prvi put sam za tu priču oko njegovog mogućeg dolaska u Dinamo čuo još u kolovozu ili rujnu prošle godine. Teško mi je sada točno pogoditi datum, ali da pričalo se već i tada o tome. Mi smo živjeli zajedno u Rominom kampu nekih šest mjeseci, a onda sam se ja ozlijedio, pa otišao živjeti tamo u jedan stan. Daniel Tueto je, vjerujte mi, dobar igrač. Hoće raditi, poslušan je, nije problematičan tip. 

Vjerujete da bi u Dinamu mogao uspjeti i na seniorskoj razini?

- Fizički je stvarno moćan, ali sigurno će mu trebati vrijeme prilagodbe. Nikome nije jednostavno u tim godinama promijeniti sredinu, pa i brzo se priviknuti na život u nekoj drugoj državi. No, dobar je, baš je dobar igrač. Doista vjerujem kako će svojim kvalitetama jako pomoći Dinamu, pa i da ga u Maksimiru čeka početak jedne jako lijepe karijere.

Znači, dolazak 17-godišnjeg kamerunskog napadača nije neka 'muljaža'?

- Ma kakvi, daleko od toga. Uostalom, Tueto je preko SPALA i Atalante stigao do Rome, nije preskakao stepenice, a svugjde je bio bitan igrač. Njegov dolazak sigurno nije nikakva 'muljaža'. Gledao sam ga na nekim utakmicama, ali to je bilo davno, tada je imao tek 14 godina. No, bio je baš dobar, vjerujem da će takav biti i u Dinamu - poručio je Anočić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu