Obavijesti

Sport

Komentari 59

Život bez Mourinha: Počinje novo rivalstvo 'Tate' i Carletta

Život bez Mourinha: Počinje novo rivalstvo 'Tate' i Carletta
1

Osim Barce i Reala gotovo svi ostali klubovi prodali su najbolje igrače u inozemstvo. Nema više Falcaa, Soldada, Negreda... No tu su još najveći, Ronaldo i Messi

VIDEO

Španjolski prvoligaši ukupno su ovog ljeta zaradili 352,7 milijuna eura. Potrošili su 224,9 milijuna, što znači da su u konačnici gotovo 130 milijuna u plusu. A engleski su klubovi čak 310 milijuna eura u minusu...

Englezi troše, a Španjolci prodaju. Falcao se iz Madrida preselio u Monaco, Soldado iz Valencije u Tottenham, a Navas i Negredo zamijenili su Sevillu Manchester Cityjem. I tu je sve jasno. Barcelona i Real Madrid su vjerojatno još jači, a “ostatak svijeta” još je slabiji. Razlika između nedodirljivog dvojca i svih ostalih sve je veća, jedina dvojba je tko će biti uspješniji u utrci Reala i Barcelone.

A u njoj više nema Josea Mourinha, čovjeka koji je u tim dvobojima pokušavao i kopati oči protivnicima, kao ni Tita Vilanove, žrtve tog Mourinhova pokušaja. Za Portugalcem nitko neće previše žaliti.

- Ne želim da ispadne kako stalno napadam Mourinha, ali mislim da velike momčadi ne smiju igrati kao Real u njegovoj eri - “pozdravio” se s njim Barcelonin Xavi Hernandez.

Neće Mourinho nedostajati ni Ronaldu...

- Mourinho? O nekima je bolje ništa ne govoriti... - ljutit je na bivšeg trenera Cristiano.

U Madridu je sad Carlo Ancelotti, na Nou Campu Gerardo 'Tata' Martino.

- Pravi je vođa, čovjek koji zna što želi i trener koji je iskusan i iznimno sposoban - pohvalio je Xavi trenera Barce.

Dobro je krenuo i Talijan na Realovoj klupi...

- Uživam u suradnji s Ancelottijem, dolazim na treninge sretan - rekao je Cristiano Ronaldo, koji još čeka dolazak Garetha Balea.

Messi je “svog Balea” dočekao u Brazilcu Neymaru, Realov odgovor trebao bi biti jureći Velšanin. No vremena je sve manje, predsjednik Spursa učinit će sve da se onaj plus španjolskih klubova iz uvoda dramatično smanji.

Luka i Raketa ostali su sami

Kelava je otišao u Granadu pa završio u Udineseu, Pranjiću je istekla posudba u Celtu, pa je Primera ostala na dva Hrvata. Ali s važnim ulogama. Modrić je bitan kotačić u Real Madridu, a Rakitić je kapetan Seville.

Tko zabija, brzo bježi iz Primere

Od petorice najboljih strijelaca Primere u prošloj sezoni ove će sezone u njoj igrati samo dvojica - Messi i Ronaldo. Sljedeća trojica, Falcao, Soldado i Negredo, zabijat će golove na travnjacima Engleske i Francuske.

Čitatelji 24sata vjeruju Realu...

U anketi na portalu 24sata.hr čitatelji su odgovarali na pitanje: “Tko će biti bolji u španjolskoj ligi, Barcelona ili Real?”. Do popodnevnih sati veća potpora bila je na strani Reala (57%). Barcelona je dobila 43%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade koja se otvorila već u drugoj rundi. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama, objasnio je Hrgović

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
ZATO JE BIO ISCRPLJEN!

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Filip je iz Houstona otišao u Zagreb vidjeti novorođenu kćer, ali je putem pokupio virozu pa pet dana nije mogao trenirati i uzimao je antibiotik. Zato je u meču djelovao iscrpljeno
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.