Obavijesti

Sport

Komentari 17

Život u komi 33 godine: A bila je to rutinska operacija koljena

Život u komi 33 godine: A bila  je to rutinska operacija koljena
2

Jean Pierre Adams imao je blistavu budućnost ispred sebe. Bio je jedan od boljih braniča sedamdesetih. Posljednje 33 godine leži u komi zbog liječničke pogreške...

VIDEO

Jean Pierre Adams jedan je od prvih tamnoputih igrača u francuskoj reprezentaciji. Igrao je za Nimes, PSG i Nicu, a predviđali su mu veliku karijeru.

Zajedno s Mariusom Tresorom sedamdesetih je godina činio jednu od najboljih obrambenih linija, a zvali su ih "crna garda". U ožujku će napuniti 68, a zadnje 33 godine proveo je u komi zbog pogreške stažista koji ga je pogrešno intubirao.

VIDEO

Zna kako je Corinni Schumacher

Bernadette Adams dobro zna kako se osjeća Corinna Schumacher. Michael leži prikovan za krevet od nesreće na skijanju u prosincu 2013. Informacije o njegovu zdravlju obitelj pušta u javnost na kapaljku pa mnogi mogu jedino nagađati u kakvom se zaista stanju nalazi legendarni vozač Formule 1.

Jean Pierre otvara oči, diše bez aparata, ali ne može samostalno jesti. Supruga Bernadette brine se o njemu svakodnevno posljednje 33 godine. Sve je počelo velikom liječničkom pogreškom na rutinskoj operaciji koljena 1982. godine.

Jean Pierre je za tri dana trebao biti kod kuće, no od tada je prikovan za krevet.

- Nitko ne zaboravlja njegov rođendan. Svake godine dolaze s poklonima. Kupujem mu stvari tako da ima lijepu sobu u kojoj se osjeća ugodno. Hranim ga i presvlačim svaki dan posljednje 33 godine - ispričala je Bernadette za CNN.

U rijetkim slučajevima kad nije uz njega, on osjeti da ga netko drugi hrani.

- Sestre mi kažu da mu se raspoloženje pokvari. Osjeća da ga ja ne hranim. Samo me strah što će biti ako odem prije njega - kaže Bernadette .

Osoblje u štrajku, intubirao ga stažist koji je pao godinu

Jean Pierre je imao nevjerojatan peh. Tog 17. ožujka 1982. godine trebao je obaviti rutinsku operaciju koljena u Nimesu. No nije znao da je osoblje bolnice u štrajku.

Mogli su mu i odgoditi operaciju , ali ipak su ga odlučili prepratiti u operacijsku salu. Dežurni anesteziolog imao je pune ruke posla, a uz Jean Pierrea bio je stažist koji je pao godinu. Kasnije je priznao da je to za njega bila prevelika odgovornost.

Jean Pierre je pogrešno intubiran, a spriječen mu je dotok kisika što je izazvalo srčani arest. Stanje mu je bilo nepopravljivo. Otpustili su ga iz bolnice na kućnu njegu gdje 33 godine o njemu brine supruga Bernadette.

Kazna za nemar 750 eura

Posljednjih 12 godina gospođa Bernadette vodila je bitku na sudu, dobila je parnicu i barem kakvu, takvu zadovoljštinu što se ne može reći za presudu suda sredinom devedesetih godina.

Tada je bolničko osoblje proglašeno krivim za Jean Pierreov slučaj. Kazna je bila jednomjesečna suspenzija i novčana kazna u protuvrijednosti današnjih 750 eura. Obitelj Adams platila je puno veću cijenu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...