Obavijesti

Sport

Komentari 28

Životna priča crvenog faraona: Loptu sam si radio od čarapa...

Životna priča crvenog faraona: Loptu sam si radio od čarapa...
8

LJUDINA Kad je zabio gol i odveo Egipat na SP, u znak zahvale od države je dobio luksuznu vilu, a on se zahvalio i rekao im da taj novac doniraju siromašnoj djeci. Da, to je Mohamed Salah

VIDEO

Imao sam sedam godina i gledao Ligu prvaka. Vidio sam Ronalda, Zidanea i Tottija i pomislio: Želim biti nogometaš’. Tada je sve počelo, priča Mo Salah.

Njegova priča slična je mnogih Južnoamerikanaca. Siromašna obitelj, skromni uvjeti i jedan san - biti nogometaš.

- Loptu sam radio od čarapa, a igrao sam s bratom i prijateljima. Brat nije bio talentiran kao ja, ali kad sam imao 14 godina, najbolji prijatelj mi je rekao: ‘Mo, bit ćeš najbolji na svijetu’.

Kad je imao 14 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor s momčadi Arab Contractors.

Premier League - Crystal Palace vs Liverpool

Putovao po devet sati

- U školu sam išao od 7 do 9, samo dva sata. Od kluba sam dobio ispričnicu na kojoj je pisalo: ‘Mo mora svaki dan otići iz škole u 9 kako bi stigao u trening kamp u 14 sati’. Da bih došao na trening u Kairo putovao sam četiri i pol sata u jednom smjeru, no morao sam promijeniti tri različita autobusa i vlak - ispričao je Salah.

- U kamp bih stigao oko 14 sati, nekad i 14:30, a trening bi počeo u 15:30 ili 16 sati. Trajao bi do 18 sati, a potom bih opet sjeo na vlak pa autobus i četiri i pol sata natrag. Devet sati putovao sam svaki dan. I tako pet godina. Doma bih došao mrtav umoran, pojeo bih nešto i na spavanje. Ali, imao sam san, bio sam klinac koji je sanjao da će biti nogometaš.

Igračina, ali i ljudina: Zabio je dva, ali niti jedan nije slavio...
Igračina, ali i ljudina: Zabio je dva, ali niti jedan nije slavio...

Sa 16 godina ušao je u prvu momčad Arab Contractorsa.

- Tek tad sam shvatio da bih možda mogao biti nešto, da bih mogao postati nogometaš.

Danas, kad je jedan od najpopularnijih nogometaša na sijetu i kada zarađuje 100.000 eura na tjedan, Egipćanin nije zaboravio rodni kraj ni prijatelje.

U rodnoj zemlji financira izgradnju škole te pomaže lokalnoj bolnici.

Champions League Semi Final First Leg - Liverpool vs AS Roma

Odbio vilu za gol

Vodi i humanitarnu organizaciju koja se brine o prehrani potrebitih, osobito tijekom svetoga muslimanskog mjeseca Ramazana.

Ne samo da je osjetljiv na ljude u potrebi, Mohamed brine i o gospodarstvu svoje države pa je u državnu blagajnu uplatio 210.000 britanskih funti kako bi pomogao egipatskoj vlasti da održi tečaj egipatske funte.

Kakav je Salah, najbolje će vam dočarati ponuda koju je dobio kad je zabio gol i odveo Egipat na SP. U znak zahvale od države je dobio luksuznu vilu, a on se zahvalio i rekao im da taj novac doniraju siromašnoj djeci.

Champions League Semi Final First Leg - Liverpool vs AS Roma

Hrvati feštali u Tkalči

Susret protiv Rome u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu gledalo je 200 članova udruge “Liverpool Hrvatska”.

- Salah je čudo. U ovom trenutku vjerojatno je najbolji igrač svijeta. Forma u kojoj igra je nestvarna. Genijalan je na malim utakmicama, genijalan na velikima. Nema razlike - rekao je Zoran Dekić, predsjednik Udruge, dodavši da se je u pivnici bila ludnica.

- Kod 5-0 je izgledalo nestvarno. Krigle od pola litre mijenjale su se za krigle od litru piva. Budite sigurni da će u finalu Lige prvaka u Kijevu biti dosta Hrvata iz naše Udruge Liverpool Hrvatska.

Bolji od Ronalda i Messija

  • 43 - gola zabio je Mohamed Salah ove sezone u svim natjecanjima. Najbolji je strijelac u Ligama petice. Zvuči nevjerojatno, ali više je nego udvostručio svoj učinak od lani. Tad je zabio ukupno 19 golova, 15 u Premierligi. Sad je već na 43 ukupno, u prvenstvu je zabio 31.
  • 42 - gola zabio je Cristiano Ronaldo ove sezone u svim natjecanjima. Samo u Ligi prvaka zabio je 15 golova, u španjolskom prvenstvu čak 24 iz 25 utakmica.
  • 41 - gol zabio je Ciro Immobile, odbačeni napadač Borussije Dortmund i Seville koji9 se skrasio u Laziju gdje rastura. Zabio je gol više od Messija.
  • 40 - Kad netko zabije 40 u sezoni kao Leo Messi, a tek je na četvrtom mjestu, onda je jasno da je ovo luda sezona.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika