Obavijesti

Sport

Komentari 2

Žižić i Šakić vodeći su u utrci za MVP-a i prvog strijelca lige

Žižić i Šakić vodeći su u utrci za MVP-a i prvog strijelca lige
2

Šakić je do sinoć bio na prosjeku od 20,7 koševa (treći) i valorizaciji 27,4 (drugi), a prvi strijelac i MVP Žižić je sinoć zabio 28 koševa Budućnosti, no Cibona je izgubila 95-79

VIDEO

Prošle sezone u ovo vrijeme Cibona se nije mogla sastati s pobjedom, Slaven Rimac bio je pred otkazom, a Ante Žižić bio je jedna od rijetkih svijetlih točki nekad velikog zagrebačkoga kluba.

Danas je slika sasvim drukčija. Nakon sinoćnjeg poraza u Podgorici “vukovi” imalju šest pobjeda iz osam kola ABA lige, momčad s Damirom Mulaomerovićem na klupi djeluje složno i kompaktno, a Željko Šakić, povratnik nakon 11 godina izbivanja, rastura u tandemu sa Žižom pod koševima.

- Od početka priprema igramo odlično, već tad smo nagovijestili da nas očekuje dobra sezona - kaže 19-godišnji Žižić, koji igra posljednju sezonu pod Tornjem prije nego što na ljeto ode u NBA, u slavne Celticse.

- Dobro smo se posložili, stvorili pravu kemiju, svatko zna svoju ulogu... Mislim da su to glavni razlozi uspjeha - kaže Žiža.

No teško bi to djelovalo tako dobro da se u klub s 28 godina nije vratio Željko Šakić, bivši Cibonin junior, koji tad nije mogao dobiti mjesto u prvoj momčadi.

Nakon desetljeća u manjim zagrebačkim klubovima i u inozemstvu, potpuno je igrački i ljudski sazrio, čak je bio i jedan od “12 veličanstvenih”, koji su vratili hrvatsku reprezentaciju na Olimpijske igre. A i trener Mulaomerović tvrdi da ga je pravi užitak gledati. Šaka se izdvojio kao vođa momčadi.

- Uvijek sam se igrao košarke, bio ‘španer’, kako se kaže. Leži mi sloboda u igri, kao i uloga vođe, koju prije nikad nisam imao - kaže Željko, koji je uvjeren da će, nakon trogodišnje Cedevitine dominacije hrvatskom košarkom, Cibona ove sezone biti konkurentna.

- Definitivno! To će pucati na sve strane.

Šakić je prava moderna ‘četvorka’, kakvu Cibona nije imala od Darija Šarića, a mladi Žižić izrastao je u dominantnog centra o kojem bruji cijeli košarkaški svijet.

- Vrhunski je igrač, iskusan je, ‘širi’ mi reket i otvara prostor, ima odličan pregled igre i asistenciju - nahvalio je Žižić novog suigrača, koji nije ostao dužan.

- S ovako dominantnim centrom još nikad nisam igrao. Strašno puno je napredovao, dogodine ide u NBA i tamo će biti igrač koji čini razliku. Ima osjećaj za igru, dugačke ruke, skok, šut, igru jedan na jedan, pametan je, pokriva reket... I mene i cijelu momčad čini boljima. A ako ću ja biti zaslužan za to da on bude 0,01 posto bolji igrač, odlično - rekao je Šakić i dodao:

- Imamo sreće što je tu i što se ovako razvio. Ostanak u Ciboni bio mu je pravi potez.

Baš kao što je Šaka napravio pravi potez povratkom kući. Uživa igrati u svojem gradu, pred svojim prijateljima. Neki ga pitaju za ulaznice, neke zove sam.

- Ako treba, zovem i cijeli kvart - kaže Šakić, koji je odrastao u centru Zagreba.

- Nekad sam dosadan ko papiga, ali bez fanova ova igra nema smisla - dodao je.

A kad uživa, ništa mu nije teško, pa ni igranje tri puta na tjedan.

- Na svakoj utakmici Mula me pita jesam li umoran, a nikad nisam. Ne znam koji mi je vrag, kao da sam na teškim drogama - smije se Šakić.

On i Žiža vode u statističkoj utrci za najboljeg igrača ABA lige, a na listi strijelaca u vrhu im “smeta” samo centar Zadra Ivan Marinković.

- Uvijek želim biti najbolji, pa ako mogu biti u svim poljima, zašto ne - komentira Šakić.

I Žižiću imponiraju brojke, ali više mu znače pobjede.

- Ne jurim pojedinačne nagrade, iako bi titula MVP-a bila velik privilegij i ne bi mi teško pala kao nagrada za cijeli rad, ali najviše bih volio da odemo na Final Four ABA lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom