Sport

Komentari 113

Zlatku Daliću manja plaća od one koju je imao Ante Čačić?!

Zlatku Daliću manja plaća od one koju je imao Ante Čačić?!

DOGOVOR Kako neslužbeno doznajemo, novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić trebao bi imati oko 40.000 eura na mjesec plus bonusi. Njegov prethodnik Ante Čačić imao je 60.000 eura mjesečno...

Rekao sam da ćemo lako postići dogovor, što se i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i izvršnom odboru saveza na povjerenju, a obećavam da ću davati maksimum kako bismo igrali na što višoj razini, rekao je Zlatko Dalić.

I ta sapunica je gotova. Iako, epilog je bio i više nego jasan. Onog trenutka kad je kapetan Luka Modrić rekao da su igrači iza Dalića, nije bilo dvojbe tko će nas voditi na Svjetskom prvenstvu. Čekao se samo službeni sporazum i potpis ugovora. E sad, ugovor je onaj najzanimljiviji dio jer izbornik koji je reprezentaciju podigao iz potpune letargije, beznađa, pa slobodno možemo reći i očaja te straha od debakla koji je prijetio nakon remija protiv Finske zaslužuje dobar ugovor.

Prijedlozi ugovora bit će prikazani na sjednici izvršnog odbora, no kako neslužbeno doznajemo, Dalićev ugovor nešto je između Kovačeva i Čačićeva, a trostruko veći od onoga koji je imao Bilić. Naravno, Dalić bi trebao dobiti i bonus za plasman na SP.

- Dalić je apsolutno opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kad smo se prvi put čuli, tako smo i sad vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije - rekao je Šuker.

Plaće hrvatskih izbornika

SLAVEN BILIĆ - 12.000 € Kad je preuzeo reprezentaciju, Slaven je imao na mjesec 5000 eura. U šest godina HNS mu je povećavao ugovor pa je na kraju imao 12.000 eura na mjesec.

IGOR ŠTIMAC - 20.000 € Na klupi Hrvatske naslijedio je Slavena Bilića i HNS mu je odmah dao bolji, “deblji” ugovor. Štimac je navodno zarađivao 20.000 eura na mjesec.

NIKO KOVAČ - 25.000 € Naslijedivši Igora Štimca, naslijedio je i njegovu plaću, pa je u početku imao 20.000 eura na mjesec. Na kraju mandata imao je 25.000 eura.

ANTE ČAČIĆ - 60.000 € U početku je imao 16.000 pa mu je udvostručena na 32.000 eura nakon što je izborio Euro. Nakon Eura je navodno imao 60.000 eura na mjesec!

Najčitaniji članci