Obavijesti

Sport

Komentari 19

Zlatna Kosovarka: Zagreb ima posebno mjesto u mom srcu...

Zlatna Kosovarka: Zagreb ima posebno mjesto u mom srcu...
4

Grand Prix u Zagrebu prvo je veliko judo natjecanje nakon Olimpijskih igara u Riju. U hrvatsku metropolu stigla je i olimpijska pobjednica, Kosovarka Majlinda Kelmendi...

VIDEO

Dan uoči početka velikog Grand Prixa judo turnira u Zagrebu, održana je konferencija za medije. Jedan od najjačih sportskih događanja u Zagrebu i Hrvatskoj najavile su hrvatske judoke, Barbara Matić, Brigita Matić i Zlatko Kumrić. Posebna gošća bila je zlatna judašica iz Rija, Majlinda Kelmendi.

Judo - Women -52 kg Final - Gold Medal Contest

Grand Prix u Zagrebu počinje u petak 23. rujna, a traje do nedjelje 25. rujna u dvorani 2 Doma sportova i prvo je veliko judo natjecanje nakon Olimpijskih igara u Riju. Time je Zagreb nastavio tradiciju dovođenja najboljih svjetskih judaša i judašica, a ove godine će nastupiti 229 judoka iz 31 države.

Prilika je to za skupljanje važnih bodova za svjetsku ljestvicu, kao i predstavljanje mlade generacije hrvatskih judoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U Rio de Janeiru sam dobila puno iskustva i želim u idućem olimpijskom ciklusu osvojiti europsku i svjetsku medalju, a zatim u Tokiju pokazati puno više nego u Riju. Ždrijeb mi je dobar i želim osvojiti medalju ovaj vikend – rekla je hrvatska judo olimpijka Barbara Matić (do 70 kg), koja će se u subotu boriti protiv bolje iz dvoboja Mossong (LUX) – Polleres (AUT).

Jedna od nadolazećih imena je i Barbarina mlađa sestra, Brigita Matić (do 78 kg), koja će se u nedjelju boriti protiv Stevenson (NED):

- Nakon što sam prošli vikend osvojila europsko srebro na EP za juniore, nadam se da ću ući u borbu za medalju u Zagrebu. Velika je razlika između juniorskog i seniorskog juda, ali ne bojim se nikoga i veselim se nastupu na domaćem tatamiju.

Najjače hrvatsko muško ime, Zlatko Kumrić (do 100 kg), propustit će ovogodišnji zagrebački Grand Prix zbog ozljede ramena:

- Oporavak ide prema planu i nadam se da ću se vratiti u natjecateljski ritam u idućih mjesec dana. Volim biti dio reprezentacije, uvijek je odlična atmosfera i zato sam ovdje iako se ne borim.

U Zagreb je doputovala i zlatna olimpijka Majlinda Kelmendi (do 52 kg), koja je istaknula odličnu atmosferu u Zagrebu:

- Uvijek je užitak biti u Zagrebu, iako se ove godine neću boriti. Nevjerojatan je osjećaj osvojiti olimpijsko zlato, želim to ponoviti i u Tokiju te se veselim što ću u Zagrebu moći to prenijeti djeci tijekom Kids Daya u petak, nakon finalnog bloka. Zagreb će uvijek imati posebno mjesto u mojoj karijeri i srcu - rekla je Kelmendi.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, istaknula je važnost Grand Prixa za Zagreb i Hrvatsku.

- Dolazak 229 judoka iz cijelog svijeta, uz trenere i ostalo popratno osoblje znači puno i za zagrebački turizam, kao i za ostale industrije. Zagrebački Grand Prix nam znači puno i zbog mogućnosti naših judoka da se bore protiv najboljih na svijetu pred svojom publikom i tako steknu dodatno iskustvo.

Eliminacijske borbe počinju u petak, subotu i nedjelju od 11 sati, dok su finalni blokovi na rasporedu od 17.00 sati. Svečano otvaranje natjecanja je u subotu u 16.00 sati.

Ulaznicu za jedan dan natjecanja se može kupiti u sustavu Entrio ili na blagajnama Doma sportova za 30 kuna, dok je ulaznica za sva tri dana natjecanja 75 kuna. Gledatelji s kuponima iz tiskanog izdanja Sportskih novosti mogu zamijeniti kupon za ulaznicu na blagajnama Doma sportova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje