Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Zlatna muda: Turisti vole dirati Ronaldovu skulpturu za sreću

Peterostruki osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo česta je inspiracija umjetnicima. Na svijetu postoji nekoliko njegovih statua, a posebno je efektna ona u Funchalu, na otoku Madeiri s kojeg je Ronaldo

Foto: Screenshot/Pixsell/Reuters
33 komentara

Otok Madeira možda nije poznat po bogatoj turističkoj ponudi, ali se može podičiti činjenicom da se tamo rodio Cristiano Ronaldo, ponajbolji nogometaš svih vremena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ronaldo je rođen u Funchalu koji je glavni grad regije Madeira, a njemu u čast u tom je mjestu postavljena skulptura koja ga predstavlja. Skulpturu je izradio portugalski kipar Ricardo Veloza. Napravljena je u bronci, teži 800 kilograma, a visoka je gotovo 3,5 metra.

I dok bi mnogi očekivali da će pažnju plijeniti vrhunskom kiparskom tehnikom, ili samom ljepotom skulpture, turiste više zanima jedan drugi detalj. Naime, među turistima i posjetiteljima Madeire počeo se širiti trend u kojem skulpturu Ronalda drže za genitalije koje su posebno ulaštene i imaju zlatnu boju.

Turisti smatraju da im diranje Ronaldovih zlatnih genitalija donosi sreću, što neodoljivo podsjeća na primjer iz Hrvatske. Točnije primjere, jer posjetitelji, mahom stranci, vole dodirnuti palac na skulpturama Grgura Ninskog u Varaždinu, Ninu i Splitu. 

Naši partneri pišu
Message