Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zlatna pirueta: Ruski par bio najbolji, nastupila lijepa Kiira

Moglo je bolje, ali sretna sam što sam uopće nastupila. Zbog ozljede nisam klizala dvije godine. Zato sam bila nervozna. Zagreb je moj početak, rekla je Kiira Korpi

VIDEO

Kristina Astahova i Aleksej Rogonov drugog dana natjecanja na 47. Zlatnoj pirueti u Zagrebu slavili su ispred talijanskog para Valentina Marchei - Ondrej Hotarek i američkog para Tarah Kayne - Daniel O'Shea. 

Rusi su osvojili prvo mjesto na najstarijem klizačkom natjecanju u svijetu skupivši 184,24 boda.

Bivši turski nogometaš Ilhan Manziskoji je nastupio u paru s Olgom Bestandigovom, završio je posljednji. Iz Zagreba Ilahn i Olga odlaze s devetim mjestom i 74,90 osvojenih bodova. 

Nastupila Ledena Princeza

Drugi dan natjecanja počeo je u kratkim programima klizačica. Najbolja je bila Ruskinja Maria Aremjeva s 59,59 bodova ispred Šveđanke Isabelle Olsson i Nicole Schott iz Njemačke. 

Puno je pažnje privukao nastup Kiire Korpi, finske klizačice koju smatraju najljepšom klizačicom svijeta. Ona je bila četvrta.

- Moglo je bolje, ali sretna sam što sam uopće nastupila. Zbog ozljede i operacije nisam klizala dvije godine. Zato sam bila nervozna. Zagreb je moj veliki početak - rekla je Finkinja, koja je na Zlatnoj pirueti peti put.

U domovini je zovu Jääprinsessa, Ledena Princeza, zbog sličnosti s bivšom princezom Monaka. Prvi je put u Zagreb došla 2002. Imala je samo 14 godina i bilo joj je to prvo međunarodno natjecanje.

- Lijepo je ponovno biti na ledu. Zaželjela sam se tog osjećaja. Osjećam se dobro iako mi samopouzdanje varira - kaže Kiira.

Od hrvatskih klizačica, Tena Čopor (15) bila je 26., a Valentina Mikac 27. U subotu je na rasporedu slobodni ples plesnih parova (11.30 sati), finale klizačica (14 sati), a u 20 sati je Gala revija pobjednika čime se zatvara 47. izdanje Zlatne piruete.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union