Obavijesti

Sport

Komentari 74

Zlatni klinci: Dečki za Rio '16. koji će napadati zlatnu medalju

Zlatni klinci: Dečki za Rio '16. koji će napadati zlatnu medalju
6

Šestorica veličanstvenih u sljedećem će desetljeću nositi igru naše reprezentacije. Domagoj Duvnjak je već 'veteran', a stižu Marić, Šprem, Stepančić, Ivić i Mandalinić

VIDEO

Brzo ćete zaboraviti Ivana Balića i Peru Metličića, ovo su dečki koji će osvajati medalje za Hrvatsku u nadolazećim godinama, rekao je čelni čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

Pomlađivanje reprezentacije započeo je Lino Červar, a nastavio Slavko Goluža. Hrvatska je na SP-u u Španjolskoj među najmlađim momčadima, prosjek godina nam je 25,6. 

Mlade snage predvodi Domagoj Duvnjak (24) koji je u ovoj reprezentaciji “veteran”, ali i novi vođa. Dule je predodređen za nasljednika Ivana Balića i zasad mu ide - izvrsno. Svoje ime je izgradio, no svijet je upoznao nove “kauboje”. 

Prije svih to je Luka Stepančić (22), ljevak ubojita šuta, koji s Kopljarom čini izvanredan par desnih vanjskih. Na suprotnoj je strani Stipe Mandalinić (20), neustrašiv i nepredvidljiv šuter. Na crti je Marino Marić (22), dostojna zamjena za kapetana Igora Vorija, dok na lijevom krilu Lovro Šprem (22) nastavlja obiteljsku tradiciju brata Gorana. Najmlađi, golman Filip Ivić (20), oduševljava obranama, iako mu je ovo prvo veliko natjecanje.

- Svaka čast ‘klincima’, svaki od njih je sjajno odigrao svoju rolu - hvalio je mlade snage Zlatko Horvat nakon pobjede nad Francuzima, a Zlatan Saračević zna zašto su tako dobri:

- Nemaju straha, ni respekta. Idu ‘na glavu’, imaju tu pozitivnu sportsku drskost, to je za svaku pohvalu.

Ti će dečki nositi našu reprezentaciju na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru. I napadati - zlato!

Domagoj Duvnjak (24)

Nasljednik Ivana Balića u reprezentaciji je od 2007. Igra u njemačkom HSV-u, a na ovom SP-u zabio je 24 gola. Francuze je uništio, zabio im je devet golova.

Luka Stepančić (22)

Nema Metličića, ali Stepančić bi mogao nadmašiti jednog od najboljih ljevaka svih vremena. Jak i precizan šut ovog dvometraša razbija svaku obranu.

Marino Marić (22)

Rasni pivot, nasljednik Igora Vorija “na crti” . Veliki je talent, no još se “traži”. Razloga za brigu nema, pivoti ipak sazrijevaju nešto kasnije.

Stipe Mandalinić (20)

Visok, skočan, ubojita šuta. Nasljednik Blaženka Lackovića na lijevom vanjskom. Golmani njegove lopte ne mogu ukrotiti, njegov je šut nepredvidljiv. Bit će još bolji.

Lovro Šprem (22)

Brat Goran na lijevom je krilu hrvatske reprezentacije osvojio zlata na SP-u 2003. i OI-ju 2004. Kako je Lovro krenuo, nadmašit će ga. Na istom, lijevom krilu.

Filip Ivić (20)

Golmanu CO Zagreba ovo je prvo veliko natjecanje, no njegovo vrijeme tek dolazi. Mirko Alilović je dobio dostojnu zamjenu, a Filip izvrsno brani sedmerce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku