Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zlato za oproštaj od Osijeka: Seligman je uzeo Svjetski kup! Zlatan i čudesni Benović (21)

Zlato za oproštaj od Osijeka: Seligman je uzeo Svjetski kup! Zlatan i čudesni Benović (21)
5

Valjda te svemir nagradi i valjda ti se sve poklopi kad najviše trebaš, za sve godine rada i truda. Na ovakav način završiti u svom gradu Osijeku, među svojim navijačima..., rekao je emotivni Seligman

VIDEO

Hrvatski gimanstički reprezentativci, Osječani Robert Seligman i Aurel Benović, sjajnim su nastupima osvojili zlatna odličja na konju s hvataljkama i na tlu prvog dana finalnih natjecanja na DOBRO Svjetskom kupu u osječkoj dvorani Gradski vrt.

13. DOBRO World Cup Osijek

Posebno emotivan bio je Robert Seligman kojemu je ovo bio posljednji nastup na osječkom turniru Svjetskog kupa.

- Ovo je ludo. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima - oduševljen je bio Seligman nakon što je u svom 63. finalu u karijeri osvojio 28. medalju na turnirima Svjetskog kupa, a za svoju je vježbu dobio ocjenu 13,866. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osječanin je slavio ispred Turčina Ahmeta Onder (13,666) i Brazilca Caia Souze (13,633), a "pomogao" mu je i kolega iz reprezentacije Filip Ude, koji je u finale ušao s najboljim rezultatom u kvalifikacijama, ali mu u finalnoj vježbi nije uspio saskok pa je s ocjenom 13,233 završio na petom mjestu.

13. DOBRO World Cup Osijek

- Valjda te svemir nagradi i valjda ti se sve poklopi kad najviše trebaš, za sve godine rada i truda. Ja sam uvjeren da je to danas bilo. Prezadovoljan sam, emocije pršte u meni. Na ovakav način završiti u svom gradu Osijeku, među svojim navijačima, zahvaliti im se za sve na ovakav način, nešto je što sam mogao samo sanjati. Naravno da sam sanjao, ali s obzirom na formu, na težinu vježbe, na konkurenciju, znao sam da treba  odraditi vježbu i biti strpljiv. Ali, da će baš ovako fantastično biti, bez lažne skromnosti, nisam se nadao. I kada se sve ovako posložilo, ovo je najbolji mogući način za kraj - izjavio je Seligman.

13. DOBRO World Cup Osijek

Prije njega svoje je prvo osječko zlato zaradio Aurel Benović zahvaljujući sjajnoj vježbi na parteru. U svom devetom finalu na turnirima Svjetskog kupa u karijeri došao je do sedme medalje i ukupno trećeg zlata. Suci su mu vježbu ocijenili s visokih 14,733.

- Sretan sam. Preponosan. Prvo zlato u mom rodnom gradu za mene. Nadam se da će ih biti još - rekao je Benović kojem su se na postolju pridružili turski reprezentativac Adem Asil (14,533) te Nijemac Tom Schultze (14,033).

Kod hrvatskog reprezentativca je uz veliku radost zbog osvojenog zlata, ostala i doza žaljenja.

- Žao mi je što nije bilo aktualnog olimpijskog pobjednika Artjoma Dolgopjata koji se nije uspio plasirati u finale. Da vidim gdje sam u izravnom okršaju s njim kad i on odradi svoju najbolju vježbu. Ništa, sada ću imati malu stanku, otići kratko na more, a onda se nastaviti pripremati za Europsko prvenstvo u Muenchenu koje je još bitnije, još važnije i za koje se nadam da ću pojačati svoju početnu ocjenu vježbe, ući u finale i boriti se za medalju.

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović osvojio je zlatno odličje u vježbi na tlu na DOBRO World Cupu u Osijeku

Aurela su nadahnule ispunjene tribine Gradskog vrta.

- S obzirom da gledatelja pandemije nije bilo prošle godine, sretan sam da su danas došli u tako velikom broju. Došla mi je i mama, moja djevojka, prijatelji... Svi su žestoko navijali, ali pokušao sam smiriti se, koncentrirati se na vježbu i kada sam se zagrijao, osjećao sam da će biti dobro. Ali, baš da ću "pokopati" cijelu vježbu, nisam mogao znati. Preponosan sam.

Nažalost, Čakovčanin Filip Ude u subotu nije imao razloga za slavlje. U finalu nije uspio izvesti vježbu koja bi mu donijela najbolju ocjenu, kao što je to bilo u kvalifikacijama, a posustao je na samom kraju, pri sakoku s konja.

- Katastrofa. Užasno sam razočaran s današnjim nastupom. Ne znam kad sam zadnji put bio tako razočaran - rekao je Ude ne znajući objasniti zašto je došlo do pogreške.

13. DOBRO World Cup Osijek

- Imao sam puno snage, ali dogodila se tehnička greška. Nije bitno jesam li pogriješio u zadnjim sekundama, nisu bitne sekunde, bitni su elementi. Zadnji element saskok. Nije pala koncentracija, jednostavno, dogodila se tehnička greška. Ponovio sam na kraju saskok, a da nisam, ne bih bio peti nego sedmi, jedino to. Užas, užas, užas!

Jedinu što ga je razveselilo je bila Seligmanova pobjeda.

- Drago mi je zbog njega, ako sam ja pridonio njegovoj sreći, onda mi je drago zbog toga.

U subotu je pred osječkom publikom nastupila i Tijana Korent koja je osvojila šesto mjesto u finalu preskoka s 12,916 bodova.

- Zadovoljna sam, odradila sam još jednom novi skok na noge, što mi puno znači jer je pokazatelj da je to skok koji mogu smatrati standardom. S time sam zadovoljna. Zbog ozljede ramena nisam odradila drugi novi skok, željela bih prvo zaliječiti tu ozljedu pa da mogu za EP biti potpuno spremna i tamo se pokazati u najboljem svjetlu - pojasnila je Korent.

Zlato na preskoku osvojila je Bugarka Valentina Georgieva (13,616), dok su druga dva mjesta na postolju zaposjele Slovenke, Teja Belak (13,483) i Tjaša Kysselef (13,399).

U finalu muških ruča slavio je Turčin Ferhat Arican (14,800), brončani s OI u Tokiju, dok je na dvovisinskim ručama zlato osvojila Mađarica Zoja Szekely (13,800).

U nedjelju, od 16 sati, u lovu na medalje u osječkom Gradskom vrtu bit će aktualni olimpijski doprvak na preči Tin Srbić te Ana Đerek na tlu i gredi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub